Fleke na kozi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
mikura
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 21, 2015 4:52 pm

Fleke na kozi

Post od mikura »

Zdravo

Zovem se Milos, imam 18, gotovo 19 godina, i imam jedan problem.
Vec jedno 2, mozda cak i 3 godine, na lijevoj strani grudi(lijeva sisa) imam fleku..ta fleka se nije sirila od pocetka, niti me ista boljelo ili slicno. Medjutim, pocela je da mi smeta, iz razloga jer nije bas lijepo na plazi ili u drustvu je vidjeti, i posjetio sam dermatologa. Posto ni ja sam ne znam kako je fleka nastala, ona je pretpostavila da sam, citiram: "Mozda si naneo dezodorans na to mjesto, pa izasao na sunce..i tako ti ostalo"
Takodje je rekla da su sanse da se skine putem krema gotovo nikakve, i mazao sam sa jednom, i nije pomoglo. Pokusao sam kurkumu i limun, ali nisam dugo mazao jer nisam vidio neki pomak.
Rekla je medjutim da se to moze skinuti jedino laserom, a to mi je skupo. Sad, zelim sledece da znam. Planiram da uradim tetovazu na ovom mjestu, da to prekrijem..medjutim roditelji mi govore da ne smijem, jer moze mozda doci do nekih komplikacija, mene zanima dal' se to stvarno moze dogoditi, posto ova fleka stoji ovakva vec 2 godine sigurno, a i vise, i da li bi mi preporucili da se tetoviram na tom mjestu?
Posjeticu dermatologa ovih dana da se konsultujem, ali me zanima i vase misljenje.
Hvala unapred na odgovoru
Pozdrav
Djurina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 14, 2015 11:49 pm

Re: Fleke na kozi

Post od Djurina »

Ne preporucuju se tetovaze na promenama na kozi, posebno na onima kojima se ne zna uzrok.

Ja bih preporucila lasersko uklanjanje ako ti je estetika toliki problem. Bolje da skupis parice za laser i imas ponovo cistu kozu nego da platis neku sliku na telu koja ke samo zakrpa necega sto ti se ne dopada.

Fleke su nesto sto vecina stanovnika planete ima i bilo bi najbolje ako mozes da je prihvatis i zivis sa njom normalno. Ali ako ti toliko smeta bolje je ukloni nego da se crtas.
mikura
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 21, 2015 4:52 pm

Post od mikura »

Moji nisu bas za to uklanjanje laserom. Protive se i za tetovazu, ali dovoljno sam sazreo da znam sta zelim.
Posjetio sam i dermatologa. Rekao mi je da misli da moze tetovaza bez problema, ali da ce se dodatno konsultovati i u narednoj sedmici javiti. Ako kaze da moze, uradicu, ako pak kaze da ne moze, onda necu :)

Sve u svemu, hvala na pomoci :) LP
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

А да пошаљеш фотографију флеке?
Odgovori