U oktobru 2006.god. prebolovala sam flebotrombozu(DVT).Trombovi nisu razbijeni terapijom nego su ostali gdje su se i formirali.Protok krvi u natkoljenici je oko 15%,a u potkoljenici jedan ogranak je potpuno neprohodan.
Nosim elasticnu carapu svakodnevno.Pijem Andol 100.
Trebala bih u narednih mjesec dana ici na put koji je dug cca 2000km.Plan je putovanje autobusom i traje 24h.
Molila bih da mi kazete da li i kakve pripreme postoje u takvim slucajevima?Dodatna terapija i sl.
Da li je bolje da putujem bez elasticne carape,obzirom da cu veci dio vremena sjediti,a prilikom duzeg sjedenja carapa mi pocne smetati na pregibima?
Kakve pripreme trebaju kada se putuje avionom?
Hvala unapred
Flebotromboza i putovanje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
...
Potrebna je priprema i prevencija.Sta je najboljeod terapije za Vas odlucice Vas lekar.Elasticnu carapu oblacite ,kao i uvek iz lezeceg polozaja,Bar dva sata u krevetu,a onda dok ste jos u krevetu,navucete carapu.Tek 0nda ustajete.
Na put cesto ,na svakih sat vremena usanite da prosetate,po nekoliko minuta.
Pijte mnogooo vode usput,znam da je nezgodno,ali mora..
Pozdrav!
Na put cesto ,na svakih sat vremena usanite da prosetate,po nekoliko minuta.
Pijte mnogooo vode usput,znam da je nezgodno,ali mora..
Pozdrav!
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
Koliko sam zahvalna zbog odgovora ne mogu vam ni opisati.
U narednih nekoliko dana nisam u mogucnosti da odem do ljekara,a putovanje se uveliko dogovara.Cinilo mi se da pravim 'racun bez krcmara'.
To je prvi 'izlet' takve vrste sa ovim problemom i obzirom na nova ogranicenja u svakodnevici ,pomislila sam(cak)da je to za mene 'nemoguca misija',a ta pomisao mi se ni malo ne svidja.
Hvala jos jednom.
Pozdrav i vama
U narednih nekoliko dana nisam u mogucnosti da odem do ljekara,a putovanje se uveliko dogovara.Cinilo mi se da pravim 'racun bez krcmara'.
To je prvi 'izlet' takve vrste sa ovim problemom i obzirom na nova ogranicenja u svakodnevici ,pomislila sam(cak)da je to za mene 'nemoguca misija',a ta pomisao mi se ni malo ne svidja.
Hvala jos jednom.
Pozdrav i vama