FISURA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
sandra024
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 10:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

FISURA

Post od sandra024 »

molim vas lepo mišljenje kako lečiti fisuru u rektumu nastala je nakon porodjaja i traje već 5.meseci uz konstatno krvarenje i bolova!koje lekove da koristim?do sada korišćeni lekovi:FAKTUM(nije pomoglo),nifedipin mast 0,3%(trenutno koristim) unapred zahvalna
mama34
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:09 pm

Post od mama34 »

Ja se s tim mucim vec godinu dana ravno, mazala sam svim mogucim mastima, najvise mi pomaze Hadensa, mada nisam videla da je ima kupiti u Srbiji. Veoma mi je pomogla i neka nemacka krema sa nevenom, u maloj kutijici, kao krema za lice (i tako je lepa, hidratantna i narandzasta), ali strogo mora da se vodi racuna o stolici, tj. "protoku", jer je dovoljno da ti se jednom omakne cvrsta hrana i da ponovo povredis fisuru, pa sve ispocetka. Izgleda da se mora operisati, ali ja sve odlazem vec godinu dana, sad trenutno odlazem zbog odmora :)
Usput bih molila da mi neko odgovori gde je najbezbednije operisati fisuru, jer privatne ordinacije traze 800 eur za takvu operaciju.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Operacija fisure - ako bas mora, jer se pretvara u fistulu - bilo gde na odelenjima opste hirurgije u Srbiji. Tih 800 evra kod privatnika je prava pljacka!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
mama34
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:09 pm

Fisura

Post od mama34 »

Htela sam samo da preporucim drugima da probaju mast za fisure koju pravi Apoteka Ivancic, koristila sam je 3 meseca, i sad mi je mnogo, mnogo bolje...skoro da mogu da kazem da je fisura prosla...jos uvek se oseca pod prstima, ali vise nemam bolove ni krvarenje (vec odavno, jos i pre te masti).
Eto, mozda nekom pomogne i vise, jer sam citala da je ta mast na bazi nitroglicerina, i deluje na krvni pritisak, a uspesnost je nekih 47%.
Mozda se ipak moze izbeci operacija...
Odgovori