Imam jedan problem koji traje mesec i vise. Ne uvek ali se javlja dosta cesto. Ovako.
Prvi put se javilo krajem avgusta. Imao sam tvrdu stolicu i osetio sam bol pri izlasku fecesa iz analnog otvora. Pojavila se krv koja se videla ne na fecesu vec na wc solji. Bilo mi je cudno. Pri svakom sledecem odlasku u wc imao sam slican problem. Bol se gotovo uvek javljao pri defekaciji. Posto sam na osnovu simptoma skontao da se radi o raspecu sluzokoze (fissura ani) poceo sam da menjam ishranu. Sada ne jedem mesne proizvode. Vise jedem kuvanu hranu, voce, povrce, jogurte, ... Ali ponekad mada dosta redje mi se javi ovaj problem i opet se pojavi krv ali sada u znatno manjim kolicinama nego pre. Strasno je neprijatno i bolno. Otac i majka imaju problema sa hemoroidima bas zbog tvrde stolice. Imam 18 godina i medicinski sam tehnicar bez posla.
Moj lekar mi je rekao da redovno perem i mazem (pavloviceva mast) analni otvor sto i ne pokazuje neka poboljsanja.
Sta mi preporucujete da radim, mazem, pijem i jedem?
Unapred hvala na odgovoru!
Fissura ani
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Fissura ani
Bez proktoloskog pregleda se ne moze tvrditi da se zaista radi o analnoj fisuri. Mozda su hemoroidi, unutrasnji i spoljasnji. Kod Ivancic i Sinova trazi da ti naprave u apoteci nitro-glicerinsku mast, to ce ublaziti tvoje tegobe a uz duzu upotrebu resiti i problem. Dalje mozes nastaviti povremeno sa Faktu ili Xyloproct mastima i supozitorijama.