Mojoj supruzi su rekli da boluje d te bolesti.Molio bih strucne ljude da mi odgovore na nekoliko pitanja.Sta je Fibromyalgija?Kako se leci ili smanjuju bolovi?Moja se supruga zalila prvo na teniski lakat primila dve inekcie u isti.Nema poboljsanja.Nedavno se zalila na bolove u predelu srca.Radela je testove za isti kao i test pod opterecenjem(hodanje na traci).Od pre dve nedelje ima bolove u desnom ramenu i tu je isto primila jednu inekciju istu kao za teniski lakatNema poboljsanja.Ovo je ukratko sta se desilo.Doktor nam je rekao da se njena bolest zove Fibromyalgija.Molim jos jednom za objasnene kao i sredstva lecenja u vezi ove bolesti.
Hvala dobrim ljudima na svim odgovorima.
Fibromyalgija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Postovani,
to je oboljenje misica i tvrdog vezivnog tkiva tkz.fibroznog,nepoznatog uzroka.Karakterise se pojavom bola i kocenja u predelu misicno-tetivnih pripoja najcece vrata,ledja,ramenog pojasa,slabina....,losim snom,malaksaloscu,zamorom,nekada povisenom T........."sve ga boli".
Od lekova,koriste se oni protiv bolova,za smirenje,za poboljsanje sna.Veoma je vazna i dosta pomaze fizikalna terapija,narocito vezbe,moze i banjsko lecenje,akupunktura.
Na primenjenu terapiju tegobe se povlace,ali posle izvesnog vremena se opet vracaju.Bolest je dosadna........prava napast.
Pozdrav
to je oboljenje misica i tvrdog vezivnog tkiva tkz.fibroznog,nepoznatog uzroka.Karakterise se pojavom bola i kocenja u predelu misicno-tetivnih pripoja najcece vrata,ledja,ramenog pojasa,slabina....,losim snom,malaksaloscu,zamorom,nekada povisenom T........."sve ga boli".
Od lekova,koriste se oni protiv bolova,za smirenje,za poboljsanje sna.Veoma je vazna i dosta pomaze fizikalna terapija,narocito vezbe,moze i banjsko lecenje,akupunktura.
Na primenjenu terapiju tegobe se povlace,ali posle izvesnog vremena se opet vracaju.Bolest je dosadna........prava napast.
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt: