fibromi na dojci

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
svetlanam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 11:57 am

fibromi na dojci

Post od svetlanam »

Imam 37 godina. Otkriven mi je fibrom na dojci, koji mora hitno da se odstrani. Sta je fibrom i koliko je to opasno?
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

Post od Zorana »

mislim da ne treba da se brines.ja sam imala operaciju na onkoloskom institutu, i rekli su mi da taj tumor ne moze da bude maligni ali da treba da se odstrani.slusaj lekare i bez panike.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Fibroadenom

Post od quincekap »

Mislim da je pravilno reci fibroadenom ,ali ispravice me neko strucniji.Zato sam i predlozila administratoru da otvori poseban deo foruma posvecen temama iz onkologije koja se bavi ovim problemima.
I sama imam fibroadenom velicine 11mm ,a uz to i noduse stitne zlezde,tako da cu se uskoro operisati na Onkologiji. Fibroadenom je benigni tumor,ali potrebno je uraditi jos pregleda kao sto su : (naravno po savetu lekara) mamografija ili biopsija tog tumora.Ako se utvrdi da je benigni,onda se on odstrani operativnim putem. Nije nista strasno,samo treba otici na vreme da posle ne bude kasno (da se ne pretvori u maligno)
Budi optimista i obrati se nekom na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.
bojance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 8:09 pm

Post od bojance »

Nemoj nista da brines, i ja sam imala fibroadenom. lekar je savetovao da ga ne diramol, ali sam insisitirala na operaciji. Sve je proslo ok, fibroadenom je cesta pojava o kojoj se retko prica. mislim da ne bi bilo lose da ga izvadis, sto je sigurno, sigurno je. A sto se oziljka tice, ne brini, izbledece vremenom, ali ga mazi nekom masnom kremom koju ce ti lekar preporuciti!
MauMau
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 10, 2006 2:04 am

Post od MauMau »

Imam 23 godine i bas sutra ujutru idem na operaciju fibroadenoma dojke... To je danas cesta pojava. U pocetku je to bio katastrofalan shok za mene :o , pa prihvatis. Tako je kako je... :roll:
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

Da li je fibrom isto sto i fibroadenom?

Da li fibrom obavezno mora da se odstrani?I jos jedno pitanje da li kontraceptivne pilule smeju da se uzimaju bezobzira na postojanje fibroma na dojci???
Bonzita
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 8:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Bonzita »

Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan...
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

@ BONZITA...hvala na ovim sajtovima!!..sve sam procitala u vezi ove teme...

Hajde ako je jos neka od devojaka sa slicnom dijagnozom neka se jave...interesuju me i njihova iskustva!:(
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

Zar bas niko nema neka iskustva u vezi ovoga?:(
sarah kay
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 1:44 pm

Post od sarah kay »

Mene zanima sledece.Ako fibroadenomi nastaju kao posledica hormonskog disbalansa,postoji li onda nacin da se taj poremecaj otkloni?Pretpostavljam da bi neke hormonske tablete mogle to uciniti.Jer ako se uradi hiruska intrvencija,a uzrok te pojave se ne ukloni,nekako mi je logicno da postoji mogucnost da se fibroadenomi ponovo stvaraju.Zna li neko nesto o tome?Hvala
Odgovori