Da li mi neko moze reci da li je istina da se posle operativnog ukljanjanja fibroadenoma on vraca u 50 posto slucajeva, i kolika je sansa da se nakon njega pojavi malignitet?
Hvala!
fibroadenom
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
E ovako.Meni su objasnili pre svega da fibroadenom po sastavu nikad ne moze biti zlocudni tumor.neki cak lekari savetuju da se ne vrsi operacija, pogotovo ako ste mladi.
Drugo, nije tacno da se tako vraca ucestalo, meni nisu uospte skrenuli paznju, cak sad idem na redje kontrole nego pre operacije, i vec dosta godina se nista nije vratilo.
Drugo, nije tacno da se tako vraca ucestalo, meni nisu uospte skrenuli paznju, cak sad idem na redje kontrole nego pre operacije, i vec dosta godina se nista nije vratilo.
Imam 25. godina, pre tri godine su mi izvadili fibroadenom, za sada je sve u redu. S obzirom da sam mlada, lekar uopste nije nameravao da me operise. Morala sam da ga molim da izvadi fibroadenom jer dok se, bar koliko ja znam, on ne izvadi, ne moze pouzdano znati da li je maligni ili benigni tumor u pitanju. Mislim da je bolje otici na operaciju, pa mozes mirno da spavas. ja sam dve godine zivela sa tim tumorcicem, ali psihicki nisam mogla podneti da ga i dalje imam u sebi posto smo u porodici imali pojavu raka. Inace, licno mislim da na lekare treba malo navaljivati sto se adekvatnog pregleda tice. Meni licno nisu predlozili ni mamografiju ni biopsiju.
To su moja iskustva, nadam se da ce i kod tebe sve biti ok. I ne brini, fibroadenom je cesta pojava, ali se o tome, na zalost, retko prica.
Pozdrav
To su moja iskustva, nadam se da ce i kod tebe sve biti ok. I ne brini, fibroadenom je cesta pojava, ali se o tome, na zalost, retko prica.
Pozdrav
Juce sam imala operaciju, hvala Bogu, fibroadenom vise nije tu
... Sve je proslo ok. Mesto je malo nezgodno jer je bio sa unutrasnje strane kod grudne kosti... Super se osecam, osim sto sam neispavana jer nisam naucila da spavam na ledjima...
Mislim da, cak i da se vracaju, pametnije je izvaditi ih, pogotovo u mom slucaju. I ja sam u porodici imala slucaj raka, a i sesta je imala fibroadenom pre 3 god, iako je mladja od mene. Rekli su joj da je u zadnjem casu dosla... E sad, ja mislim da sve to zavisi od nekih ubedjenja samih doktora, i njihovog licnog misljenja...

Mislim da, cak i da se vracaju, pametnije je izvaditi ih, pogotovo u mom slucaju. I ja sam u porodici imala slucaj raka, a i sesta je imala fibroadenom pre 3 god, iako je mladja od mene. Rekli su joj da je u zadnjem casu dosla... E sad, ja mislim da sve to zavisi od nekih ubedjenja samih doktora, i njihovog licnog misljenja...
fibroadenom
Ok,svi pricaju o hiruskoj intervenciji,a da li postoji neka mesavina caja,koja bi pomogla u lecenju?Zna li neko nesto o tome?Hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 12:51 am
Bas mi je drago sto ne brinete vise zbog prisustva fibroadenoma u vasem telu.... Nazalost ima nas dosta koje se kaju zbog operacije i koje bi dale milione da vrate vreme unazad, jer danas zivimo u vecem strahu zbog komplikacija koje su vec prisutne. Uostalom, nisam cula da se fibroadenom od benignog "preobratio" u maligni. Inace, operacije se ne rade zbog toga, vec da se otklone i najmanje sumnje na nesto ozbiljnije, tako da danas svi to shvataju kao "za svaki slucaj operacija, da ne dodje do najgoreg. Literatura o fibroadenomima moze se naci i na internetu, a svaki dobar doktor ce vam reci isto sto i ja. Pozdrav