Da li fibroadenom može da se smanji a cista nestane u periodu od godinu dana bez hormonskih oscilacija u tom periodu ili je moguće da nalaz tj UZ nije dobro urađen.
Prošle godine u novembru mesecu zbog bolova u dojci sam poslata na UZ nađen je fibroadenom 2 cm sa 9 mm u čijoj blizini se nalazila i cista od 8 mm sa 3mm, fibroglandularne strukture ostalih segmenata dojki su očuvane, ne vide se znaci parasternalne,aksilarne,sub i supraklavikularne limfadenomegalije. UZ je rađen 14 dana ciklusa imam 32 godine, rodila sam pre 4 i uredno dojila dete 1 godinu.Savetovan mi je UZ za godinu dana koji mi je danas urađen ne bih da grešim u proceni ali mi se činilo da je dr dosta brzo prešla preko grudi ne obraćajući puno pažnje i negledajući detaljno kao što mi je to rađeno prošle godine u dva navrata njen izveštaj glasi: Dojke predominantno fibrogradularne građe.U desnoj dojci GSK ovalna, solidna, hipoehogena promena, jasno ograničena, veličine 9mm, UZ benignih osobina najpre odgovara masnoj sobi.
Da li je moguće da UZ bude loše urađen? Da li fibroadenom može da se smanji više od 50% u roku od godinu dana bez hormonskih oscilacija, za cistu znam da može pući ali ne mogu naći podatak o smanjenju fibroadenoma.Šta znači "masna soba"?
Da napomenem da je onkolog koji me je pregledao prošle godine rekao da se fibroadenom nalazi jako duboko tako da ga nije ni moguće opipati ali on mene konstantno boli s tim da se za vreme ovulacije i na početku ciklusa taj bol pojačava.Na spram prošle godine rekla bih da je bol jači i očekivala sam da se povećaoi sam fibroadenom pa mi nikako nije jasno što to mene boli više ako se on navodno smanjio?Hvala unapred za sve odgovore na ovo moje opširno izlaganje!:)
Fibroadenom,cista u dojci??
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA