Fatalna Familijarna Insomnija (FFI)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Milos90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 8:49 am

Fatalna Familijarna Insomnija (FFI)

Post od Milos90 »

Pozdrav svima :)

Vec nekoliko nedelja bez ikakvog razloga imam problema sa spavanjem, treba mi jako dugo da bih zaspao (a pritom sam svaki put umoran), a ujutru i tokom dana se jako cudno osecam. Prethodne noci mi se nekako desilo da nisam UOPSTE sklopio oci, znaci budan sam docekao jutro, a bio sam ekstremno umoran, i sad se uzasno osecam. Dok sam bio u krevetu osetio sam znojenje, i ubrzan rad srca.......... Imao sam i pre epizode nesanice koje su prolazile same od sebe, ali prvi put ovako nesto :( :( :(

Jedan lik me je demoralisao kada mi je rekao da mozda imam retku genetsku bolest FFI-Fatalnu Familiarnu Insomniju, koja traje dugo a prati je niz simptoma koji se zavrsvaju smrcu :( :(

Evo linka http://en.wikipedia.org/wiki/Fatal_familial_insomnia

Kazu da je potrebno da bar neko u porodici to ima, a kod mene, i uopste u nasoj zemlji nije bilo registrovanih slucajeva ove bolesti, mada........ :( Imam svega 19 godina....

Imate li neki savet da mi date? Unapred hvala na odgovoru
Milos90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 8:49 am

Re: Fatalna Familijarna Insomnija (FFI)

Post od Milos90 »

Ako nema niko mozda cu morati da se pomirim sa sudbinom :( .....
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Ma, ne veruj svakom sta lupeta! Ti imas klasicnu nesanicu, koja se da izleciti,javi se lekaru i dobices terapiju
ifigenija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 1:40 pm

Post od ifigenija »

Odeš kod doktora, dobiješ neke lekiće i risetuješ ciklus spavanja. Meni se dešava da mi se totalno poremeti san, po nedelju dana ne spavam normalno ili uopšte, i onda pijem par dana lek da zaspim, i posle nastavim normalno. Ima ljudi koji teže spavaju od drugih, ti si jedan od njih, pomiri se s time i radi na problemu. Nemoj tripovati gluposti kao što su neki neuobičajeni sindromi, to ukazuje na morbidnost i neurotična stanja koja ti verovatno izazivaju nesanicu. Moguće je da prolaziš kroz neki stresan period ili tranziciju u životu koja tome doprinosi. A možda te samo #ebe adolescencija. Sve u svemu, i moj ti je savet da se obratiš lekaru opšte praxe koji će te uputiti dalje.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

'Jedan lik' ne zvuchi kao neko kompetentan za davanej dijagnoze popt FFI!

Obratite se psihologu i neurologu, utvrdite uzrok nesanice i posle pregleda cete dobiti potrebe savete ili terapiju.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori