Farmacija- deklaracija i uputstvo za lek

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
DankaM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2005 2:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Farmacija- deklaracija i uputstvo za lek

Post od DankaM »

Po preporuci lekara, trazio sam u apoteci Bronhikum sirup za decu i dobio kutiju koja je imala sa jedne strane natpis na engleskom (ili nemackom) a sa druge je bio mozda ruski naziv i sastav......, bez ikakve deklaracije i bilo cega na nasem jeziku, sto bi govorilo ko je uvoznik i da li je prosao neku kontrolu....
Unutra je bilo samo uputstvo na ruskom, bez prevoda na srpski, i bez naznake ko je uvozniki ostalih "pratecih brojeva i dozvola..."
Sad, posto sam taj lek , posle 10 minuta vratio i trazio drugi ili povrat novca, apotekarka se silno uvredila i nije mogla da se nacudi sta tu meni nije jasno! Jedva mi je na kraju vratila novac uz silno gundjanje!
Interesuje me da li je obavezno da na kutiji bude barem deklaracija uvoznika kao prevedeno uputstvo za koriscenje leka!
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

Post od kzoja »

Poštovani,

nisam stručnjak, ali mislim da ste dobro postupili. Deklaracija mora da postoji kod uvoznih preparata, posebno kada su lekovi u pitanju. Mislim da moraju da imaju i neku vrstu atesta našeg zavoda da je preparat testiran. Nisam sigurna ali mislim da je tako.

Pozdrav
Odgovori