Farin

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
nanabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2007 4:38 pm

Farin

Post od nanabg »

Da li mi moze neko reci da li pred hirursku intervenciju (urastanje noktiju) treba prestati sa farinom? Decko je pokretan na jednu nogu, na drugoj nema kuk i zbog toga je na farinu poslednjih 7 meseci.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Mislim da treba. Moj otac je na farinu i kontrolise INR tj. faktor koagulacije i on se "steluje" dozom farina. Pred operaciju taj INR treba da se dozom lekova "nasteluje" tako da moze da se izvrsi operacija. Samo da napomenem da sacekas odgovor nekog lekara jer ovo je samo ono sto je receno mom ocu...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Za manju intervenciju kao sto je uklanjanje uraslog nokta (odnosno njegovog dela), moguce je i ne ukidati Farin. Hemostaza se moze izvesti prilicno uspsno i kada je INR u terapijskim vrednostima (najcesce izmedju 2,5 i 3,5). O ovome moraju da odluze zajedno operator i onaj lekar koji je inicijalno uveo Farin pacijentu. Svojim pacijentima kojima skidam urasle nokte ili radim druge ambulantne manje hirurske zahvate, ne ukidam Farin.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Meni nije jasno nesto drugo... Zasto prima Farin 7 meseci (obicno se primenjuje krace)?
Odgovori