pozdrav svima
ima li netko da mi poblize objasni nalaz od gastroskopije? doktorica mi nije nista konkretno rekla, samo da pijem tablete i da za gljivice u jednjaku kupim gel i to je to.
evo ovo pise u nalazu:
EZOFAGOSKOPIJA: sluznica jednjaka nesto hiperemicnija, mjestimicno bijele tockaste naslage
GASTROSKOPIJA: sluznica zeluca je difuzno mrljasto hipermicna. pilorus je edematozan, tri erozije u fazi zacijeljivanja. ucinjena biopsija
DUODENOSKOPIJA: bulbus uredan
DIJAGNOZA: k29 - gastritis erosiva
k20 - oesophagitis mycotica
terapija: controloc 2x40 mg tjedan dana, nakon toga 1x40mg dva do cetiri tjedna, kasnije po potrebi
PHD nalaz jos cekam
moze li mi netko poblize objasniti kakav je to erozivni gastritis? pijem tablete par dana i osjecam poboljsanje. tek mi se vratio u normalu. inace simptomi koje sam imala su bili jaka bol u zlicici i ispod prsne kosti, mucnina, podrigivanje, zgaravica, bol u ledima, pekla me cijela prsna kost, osjecaj knedle u grlu, vracanje hranje ponekad u grlo, gubitak teka... imam 19 godina, nepijem, nepusim.
hvala unapijed!
erozivni gastritis
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: erozivni gastritis
mislim da je to posledica jake zeludacne kiseline,da ste zbog toga imali jaku zgaravicu,musnine i ostalo...nisam doktor,ali onako,logicki...ja sam dobijao kontrolok u hemoterapiji i spasao me je povracanja,nadam se da ce i vama biti mnogo bolje od njega...