Eritromicini i želudac

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Kompjuterash
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 11:57 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Eritromicini i želudac

Post od Kompjuterash »

Zbog crvenog grla i šmrcanja lekar mi je pre višeo od mesec dana prepisao eritromicin. Meni je bilo malo bolje ali sam imao od njega dijareju. Lekar je verovao da je potrefio dijagnozu pa mi je dopisao još jednu dozu eritromicina tako da sam ukupno popio 4 kutije eritromicina od po 500 mg.

Sada imam jake bolove u stomaku, konkretno u želudcu i ne mogu da se skoncentrišem ni na šta. To može da bude problem jer radim na testiranju novog softvera pa mi je koncentracija neophodna.

Kada sam se požalio istom lekaru i rekao mu da nekad čak imam osećaj da ću povratiti, rekao mi je da će ti simptomi proći za koju nedelju i prepisao mi je renisan koji na mene ne deluje uopše. Prijatelj mi kaže da bi trebalo da odradim gastroskopiju jer može da bude nešto ozbiljno. Da li zaista može da bude nešto ozbiljno?

Možda je bitno navesti da sam pre ovih problema često pio CocaColu i Fantu, ali nisam imao nikakve probleme sa stomakom.

Znam da nije za poređenje, ali sam pročitao na netu da tegobe od antibiotika u stomaku obično nisu ništa strašno.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Hoce od Eritromicina takve tegobe. Taj je jako pametan kada vam je na diarealni sindrom dodao jos jednu turu antibiotika i potpuno vam unistio saprofitnu floru! Svaka mu cast!
E sada, malo Omeprola, Probiotika i spazmolitika pp dok se situacija ne normalizuje. Ukoliko se i nakon terapije ne povuku simptomi, dodatno ispitivanje.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
DONKORLEONE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 5:12 pm

Post od DONKORLEONE »

Isti problem imam i ja i jedino što vam mogu savetovati jeste da prekinete sa eritromicinom na duži period.( ja ga neću koristiti barem tri godine) Sada je neophodno da vam se oporavi ceo sistem. Znam kako vam je, sve sam to prošla. Poslušajte savet za terapiju od draganavma. A grlo lečite čajem od žalfije i crnog sleza. Ja sam bila na gastroskopskom pregledu i za mene je toliko strašan da odmah osetim strah čim se setim.Svaka čast ko može. I da, pazite i na slične lekove npr. Hemomycin jer mogu da vam izazovu slične tegobe.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Za sada nije neophodna skopija a ukoliko se simptomi ne povuku, VMA-gastroduodenoskopija u anesteziji.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Kompjuterash
Novi član
Novi član

Post od Kompjuterash »

Hvala na odgovorima. Probiotik koristim tri dana, ne osećam još uvek neke promene. A šta je Omeprol i šta su spazmolitici (pp-verovatno znači po potrebi)? Nisam baš toliko stručan ...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

tako da sam ukupno popio 4 kutije eritromicina od po 500 mg.

E, svaka mu cast - tome ko Vas je tako lecio!?? :o :-?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Kompjuterash
Novi član
Novi član

Post od Kompjuterash »

Dakle uništio mi je stomak i sad sam na bolovanju. I naravno, još uvek slinavim.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Lekove sam samo naveo, doze ne i nije dozvoljeno ovde propisivati terapiju.
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm

Post od gorangard »

draganvma napisao:Lekove sam samo naveo, doze ne i nije dozvoljeno ovde propisivati terapiju.
Ok. Konsultovaću se sa lekarom (ali ne ovim koji me je sredio Eritromicinom, tražiću second opinion)
Sekaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 10:54 pm

Post od Sekaa »

Ja sam pila eritromicin 4 nedelje...Posto sam prvo imala obicnu prehladu koju nisam lecila tako je dosao i bronhitis pa malo i na pluca,a s obzirom da sam alergicna na peniciline eritromicin je jedan od lekova izbora...
Za te 4 nedelje mi je bilo mega muka i zeludac me boleo a poslednjih dana sam imala i osecaj krvi u ustima... a zatim i hemoptoju
I sve zbog eritromicina...I dan danas posle 6 medeci imam probleme za zeludcem...uzas....
:cry:
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm

Post od gorangard »

Ja imam slične probleme sa stomakom i lekar na VMA mi je dao Runac jer se lakše podnosi a ubija više bakterija.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Bar danas postoji neogranicen spektar antibiotika sirokog spektra dejstva, koji nisu na bazi penicilina :wink:
To bi dr trebalo da znaju :roll:
Odgovori