epilepsija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
ivanv100
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 19, 2006 10:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

epilepsija

Post od ivanv100 »

cao svima... :wink:
moja prijateljica boluje od epilepsije. od terapije,koju joj je doktor prepisao,dobila je "eftil" i "lamictal". molim vas,da mi odgovorite,koji su nezeljeni efekti ova dva leka.
unapred zahvalan...ivan :oops:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Uz duzno postovanje, a zasto jednostavno ne procitate u uputstvu koje se nalazi u kutijama? I zar nije duznost lekara koji propisuje terapiju da upozor makar na najvaznije nezeljene (sporedne) efekte?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
ivanv100
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 19, 2006 10:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

epilepsija

Post od ivanv100 »

doktore,lek laktamil koji je kupljen,nema deklaraciju na srpskom jeziku. :roll:
doktor koji je pregledao moju prijateljicu,jednostavno je gledao da sto pre zavrsi pregled ne upustajuci se dublje u preoblem.
hvala na razumevanju :P
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Izvinjavam se. Ja govorim engleski i nemacki, a razumem po malo (zbog latinskog) i uputstva na italijanskom, francuskom i spanskom. Tako ja uglavnom sve lekove koje prvi put vidim "proucim" i zamolim pacijente da mi daju uputstvo da ga zadrzim, narocito ako imaju dve ili vise kutija. Ne zna sta je laktamil, priznajem, cak mi zvuci kao ime za mleko za vestacku ishranu?

Retoricko pitanje: Zasto narod sve svoje probleme sa nesavesnim lekarima ne resi jednostavnim prijavama advokatu pacijenta? Ja sam to uradio i prijavio poznatog profesora iz Tirsove, koji je snima reklame na TV-u, a moje dete sa prelezanim frasom i decu-epilepticare koje su jadni roditelji dovukli iz najdaljih krajeva Srbije na zakazani pregled - ostavio da cekamo na promaji 3 sata, dok su oko nas zidari vozali kolica sa ciglama... Mislim da je cela moja struka zasluzila dobar samar u lice!

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
coja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 13, 2006 11:58 am

Post od coja »

Postovanje,
Unapred se izvinjavam na duzini mog obracanja.
Devojcica 14 godina dobila je prvi napad pre 20 dana.Klinickom slikom , dodatnim analizama , snimkom EEF konstatovana je dijagnoza epilepsija .Odmah je ukljucen lek , nisam upucena koji, jer je velika verovatnoca da se napad ponovi.
Majka je bukvalno drzi pod strogom kontrolom i uvek na oku ,sto , naravno , devojcicu koja je u tim godinama dodatno nervira i opterecuje.
Moje pitanje glasi : Mozete li mi dati par saveta , koje bi i majka i kcerka mogle zajedno da procitaju a odnose se na ponasanje deteta obolelog od epilepsije :svakodnevne aktivnosti , skola , sport , izlasci , nacin ishrane , da li je potrebna danonocna kontrola deteta . . . .
Inace devojcica je boravila na Institutu za Majku i dete na N. Beogradu i cini mi se da je doktor koji je vodio njen slucaj , svojim objasnjenjima vise uplasio i dete i majku.
Bliski smo prijatelji i za dete sam jako vezana pa bih Vas zbog toga zamolila za savet koji ce pomoci ne samo roditeljima deteta nego i nama koji smo u njihovom bliskom okruzenju.
zahvaljujem
Odgovori