Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
prvi put sam saznala da bolujem od epilepsije pre tri god kad sam pala i polomila nogu sutradan ujutru sam dobila napad...............isla sam kod neurologa pila sam lamiktal i bila 3 god bez napada i neurolog je odlucio da prekinem sa terapijom kad sam prekinula nisam pila lek mesec dana i hvala bogu bez napada isla sam da wide da li je swe u redu i narawno swe je bilo u redu............pa me zanjima posto sam prestala da pijem lek i uspesno se izlecila od epilepsije da li ja mogu sada da konzumirram alkohol......????
To sto ste prestali da uzimate terapiju i nemate napade, ne znaci da ste se izlecili od epilepsije. Recimo, vi ne bi trebalo da vozite jos bar dve godine. Za sada je sve u redu i najverovatnije ce sve biti u redu. ALI izbegavajte situacije u kojima biste mogli da se ozbiljno povredite ako izgubite svest (voznja automobila, motora, ne plivajte sami i td...). Sto se alkohola tice, govorimo li o casici-dve ili o gajbi-dve?
Znate kako, ono shto cete vi uraditi od svog zivota je samo vasa odluka i vasa stvar, ali pacijentima sa dijagnostikovanom epilepsijom je unos alkohola ZABRANJEN, tj nije zabranjen jer smo ljudi i nema niko moc da vam zabrani, ali nikako nije neshto shto se proeporuchuje i dozvoljava pacijentima sa epilepsijom!
Ako niste sa svojim lekarom prichalo o svemu chega se morate paziti prochitajte bar na internetu sta se ne preporuchuje, hrana, pica, ali i ponasanje, ritam spavanja, zamor, ucenje itd. Cak imate i na nasem forumu takvih tekstova i linkova, koristitie opciju Trazi!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
svejdeno hvala vam porazmislicu da li cu to da sebi uradim a i nisam neki ljubitelj alkohola......ja sam imala samo jedan napad koji je licio na epilepsiju zbog trzanja jer mi se to ujutru desilo i moja mama se uplasila i nije znala sta da radi i stavila mi je prst i ja sam joj odgrizla ceo nokat a ustvari je samo trebala da mi stavi glavu u stranu da mi ne bi zapao jezik ali neurolog je rekao da je bio blazi napad zato sto nije mi izlazila pena iz usta i nisam gubila svest tako nes......... i hvala bogu nemam od tada ni jedan napad neurolog mi je rekao da samo ne provodim puno vremena za kompjuterom i da ranije idem na spavanje sem ako je nova godina i ako idem na neku zurku ili rodjendan......