Epiduralna anestezija prilikom porodjaja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Jovan Jovanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 12, 2003 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jovan Jovanovic »

Molim za savet i misljenje: da li koristiti epiduralnu anesteziju prilikom porodjaja
lorelai
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2003 1:00 am

Post od lorelai »

..ja stvarno nisam nikakav strucnjak. cula sam za neke komplikacije i za cinjenicu da zena nema kontrolu nad donjim delom tela i da ako nesto krene kako ne treba..onda to nije dobro...ali moja drugarica ima bas dobro iskustvo sa epiduralnom i svima preporucuje...
dejan_72
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 11, 2003 2:00 am
Kontakt:

Post od dejan_72 »

Licno misljenje je da je Epiduralna anestezija nesto sto bi svaka trudnica trebalo da iskoristi kao mogucnost koja se pruza za otklanjanje bolova prilikom porodjaja.Molim sve trudnice, buduce mame da ne slusaju price rekla-kazala o ovom ili onom!
Posavetujte se sa lekarom oko anestezije u epiduralu.
Nije tacna tvrdnja da se gubi osecaj u donjem delu tela.
Anestetik deluje samo na nerve-receptore bola. Ostali osecaji ostaju-mazenje, golicanje...
Pored otklanjanja bola porodjaj u epiduralu je dobar jer trudnica moze da bude skoncentrisana na porodjaj i instrukcije babice i lekara a ne treba da napominjem vaznost toga.
Jos jednom POSAVETUJTE se sa ginekologom i anesteziologom.
Epiduralna anestezija se radi skoro svim porodilistima u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu.
Za ostale gradove namam informaciju ali sigurno.
U svetu je to rutina ne znam zasto kod nas toliko nedoumica oko toga.
PS Oba nasa deteta su rodjena tako.
Mama je prezadovoljna.
katarina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 14, 2003 2:00 am
Kontakt:

Post od katarina »

On 2003-06-12 12:18, Jovan Jovanovic wrote:
Molim za savet i misljenje: da li koristiti epiduralnu anesteziju prilikom porodjaja
da
katarina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 14, 2003 2:00 am
Kontakt:

Post od katarina »

ja sam se pre tri meseca porodila epiduralnom anestezijom i preporucujem je svim trudnicama,ne boli,skoncentries se na porodjaj i jednostavno uzivas radjajuci dete,nista lepse...
mail
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2012 10:03 am

Re: Epiduralna anestezija prilikom porodjaja

Post od mail »

This "North Face Outlet" Hyvent Jacket is in excellent condition. Attractive orange color with dark gray accents. Various inside and outside zippered pockets. Hood that can be zippered off. North Face UK. Zipper on the inside to add an additional fleece. Lightly Fleece lined collar. Drawstring on hood and bottom of North Face Outlet. Velcro closure on sleeve ends. Shell 100% Nylon, Lining 100% Polyester. The North Face 3 In 1 Jackets logo embroidered on left chest and on the back below right shoulder. Hyvent embroidered on left sleeve. Designed with a waterproof, breathable, fully seam sealed exterior North Face Down Jackets coupled with a removable interior, insulated liner jacket, this three-in-one combination creates a tough barrier against cold www.northfaceoutlet2uk.com.
Odgovori