zdravo napisao:Na internetu ima mnogo toga da se nadje na tu temu. Problem je u tome sto se o enzimopatijama ne moze pisati uopsteno. U toj grupi bolesti ima onih koje su medjusobno slicne po klinickoj slici, ali bi bilo logicno napisati o svakoj od njih po nesto... Mozda ne bi bilo lose da uzmes nekoliko bolesti koje spadaju u ovu grupu oboljenja i da o svakoj po nesto napises.... Daj neke teze za taj rad pa da zajedno osmislimo sta dalje. Pozdrav!
Prije svega hvala ti na lijepom odgovoru

I ja sam razmisljao ovako i kao sto sam napisao u prethodnom postu je da sam nasao nesto o enzimopatijama tipa Albinizam, Alkaptonurija, Fenilketonurija, Galaktozemija.
Moj maturski rad sam zamisljao sa ovakvom formom:
1.Uvod (uopsteno o enzimima- cisto da one koji gledaju taj rad polako upoznam sa radom enzima i onda polako da predjem na problem, ali nista preopsirno)
2.Drugi dio mog rada bi se bazirao na nekim uopstenim podacima o enzimopatijama (kako dolazi do njih itd.)
3.U trecem dijelu bi se bazirao na enzimopatije koje sam prethodno spomenuo da imam u materijalu
4.Cetvrti dio bi se predstavljao kraj maturskog rada
Ovaj maturski rad bi trebao da sadrzi nekih 20 do 30 stranica da bi bio odobren. Ali kada se sve sredi mislim da ce biti dovoljno. Ipak to je jedino sto me muci kako nema nista uopsteno o enzimopatijama ?
Unapred hvala, Kripton