Enterocolitis

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Akai
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 6:18 pm

Enterocolitis

Post od Akai »

Za pocetak da se izvinim svima ako slucajno postoji jos negde na forumu otvoreno ovakvo pitanje,ali ga ja na zalost nisam nasao pa sam otvorio novu temu. Drugo bicu zahvalan svima koji daju savet,a naravno i onima koji ne budu dali. Ipak vise ljudi,veca mogucnost pronalazenja problema i resavanja istog! Kao sto u naslovu rekoh enterocolitis,tacnije moram da navedem da mi je to dijagnoza lekara kod koga sam lecen,i naravno i dalje se lecim,ali opet nazalost bezuspesno!!! S' obzirom da moje lecenje traje dosta dugo i da kada bih krenuo sve da pisem tekst bi bio veoma dugacak pokusacu u nekoj najkracoj verziji da objasnim,a ako nekome bude potrebno vise podataka neka kaze pa cu napisati. Moj problem se sastoji sto imam veliki broj retkih,tacnije vise vodenih stolica koje u toku dana dostizu broj od 5-7,i gde gubim na kilazi,i kompletnoj masi. Pokusao sam da nekako sve rezimiram od pocetka bolesti pa do sada i da vam napisem,ali sa obzirom na obim i broj svih testova i analiza tekst ce stvarno biti preveliki,Pa cu se odluciti da vam pisem parcijalno tacnije pisacu ako kome bude potrebno vise cinjenica da bi se sagledalo moje stanje. Evo navescu samo neke nesto sto sam radio,Gastoskopija ,sa uzimanjem uzorka za helikotest,oba nalaza,tacnije i pregled i helikotest uredni,rentgen pluca-nalaz uredan,uzet sputum naB na BK i LOW nalaz uredan,Irigografija nalaz uredan,Eho abdomena,jetra,slezina,oba bubrega,zucna kesa,mokracna besika nalaz uredan,neuroloski nalaz uredan,koprokultura negativno,feces na ciste i parazite negativno,anti tela na helicobacter pylory nalaz uredan...... i da napomenem uradjeno preko 20 nalaza krvi u kome se razne vrednosti menjaju,sa osvrtom na to da SE nikako nije dobar tacnije da je izrazeno visok....naravno i da pomenem da sam lecen od strane 2 doktora i drugacije su bile dijagnoze i nacini lecenja,tacnije prvo kod hirurga koji je onaako odokativno i na osnovu mog iskaza dao dg:Gastritis acuuta susp. i na osnovu toga lecen meseca dana controlocom,lineksom,u medjuvremenu zbog povisene sedimentacije SE=69/106 ubacen i gentamicin 14 inekcija,stanje nakon svega toga nepromenjeno,poslat na konsultaciju sa infektoligom gde sam i ostavljen da lezim,tu radim ostale analize,vrzena terapija i i.v rehidracija i sa zadneg nalaza krvi sedimentacija je SE=42/74......... uhhhh ima jos dosta toga za pisanje ali evo ovoliko neka bude neka pocetna tacka za dalje. Naravo i da napomenem da na kraju doktori nisu nikako,ili tacnije receno neznaju sta je uzrok ovom mom problemu,pored svih uradjenih pregleda,snimanja,testova krvi itd ( Ovim ne omalovazavam doktore koji su bili ukljuceni u sve ovo, vec suprotno pohvaljujem ih za sav trud i ulozeno vreme i znanje,jer i sam gledajuci logicno neznam sta mi je,pogotovu posle svega uradjenog a gde su svi nalazi uredni)!!!
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Obratite se gastroenterologu.
Kolonoskopija,enteroskopija trebalo bi da daju odgovor,odnosno Dg.
Akai
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 6:18 pm

Post od Akai »

Hvala Anen,mislim da ce to ipak biti neki od pregleda odnosno snimanja koji ce dati makar nesto ako ne i konkretne informacije i naravno valjda najzad i taacnu dijagnozu! U svakom slucaju veliko hvala,skros sam zaboravio na te mogucnosti!
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

I Vi i doktori kod kojih ste isli..... prosto ste se pogubili u tim pretragama i th......
u principu, kod hirurga se uglavnom ide nakon postavljanja Dg,/kod Vas je iskljucio akutno hirusko oboljenje i ....cao...a infektolog je uradio svoj deo posla-iskljucio infektivni uzrocnik....i opet cao...najkompetentniji doktor za Vas je gastroenterolog koga je trebalo PRVO posetiti.
Nista zato......'ajmo sad na pravu adresu.
Pozdrav
Odgovori