Enterococus - zna li neko nesto o ovoj bakteriji?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Fly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 14, 2004 2:00 am

Post od Fly »

Zamolila bih one koji znaju nesto vise o ovoj bakteriji da mi odgovore. Da li je opasna ako se duze vremena zadrzi u predelu materice, jer se konkretno u mom slucaju nalazi u cervikalnom brisu. Vec sam je lecila, medjutim ponovo se pojavila. Da li je moguce da je partner ima?
Pandora
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 29, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Pandora »

Pandora
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 29, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Pandora »

ja sam imala tu bakteriju tj. i ja i moj decko...Uradili smo antibiogram i oboje pijemo neke lekove oko 10 dana, neki antibiotici , ja pijem baktrim a on norfloksacin.Navodno to nije nista strasno...to je kao neka crevna bakterija i moze se preneti polnim putem pa neka se i tvoj decko prekontrolise.Obrati paznju na higijenu to su i meni rekli na ovom sajtu iako nam je higiena na odlicnom nivou.Ja sam zavrsila sa lekovima pre neki dan...sacekacu jos koji dan pa cu opet ici na kontrolu.Nadam se da necu nista imati.A ti se ne brini..Nisam ti dala neki strucni odgovor ali nadam se da sam ti bar malo pomogla.Srecno i ne brini se!
Fly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 14, 2004 2:00 am

Post od Fly »

Hvala najlepse na odgovoru!
Zanima me jesi li uopste koristila vaginalete od trenutka od kad si saznala da imas tu bakteriju? I jos nesto, neznam kako njega da nateram da se pregleda, sta mi vredi sto se ja lecim ako on ne ucestvuje, a recimo takodje ima ovu bakteriju. Kako se to uopste konstatuje kod muskaraca (bris? mokraca?) Kako ste vas dvoje ustanovili da je i on ima? Hvala unapred na odgovoru
Odgovori