Pokušaću hronološki da objasnim šta mi se dešava u protekla dva meseca. Doktori ne mogu da se usaglase šta mi se dešava, a moje stanje se pogoršava dnevno. Dakle, počelo je početkom marta sa iznenadnim vrtoglavicama, kratkoćom u dahu... Otišao sam lekaru, meren mi je pritisak, vađena krv. Rezultati su bili dobri. Međutim to moje stanje je kulminiralo nekakvom vrstom čvora na levoj butini (od nazad). Zeleno-žuta masnica prečnika oko 10ak cm imala je potkožni čvor, bolan na dodir. Počeo sam da osećam zatezanje u celoj butini, bukvalno hodajući na ulici, od jednom sam počeo da šepam na levu nogu...
28.3 mi je urađen dopler vena donjih ekstremiteta i Us štitne žljezde.
Ustanovljeno je da nemam trombozu, ali da imam proširene vene na levoj nozi, i da to nije ništa alarmantno. Meni su međutim stopala u zadnja dva meseca naprasno počela da ispoljavaju kapilare i vene, što ne samo što je ružno, već stvara prilično rano zamor u stopalima. Nožni palčevi su mi često utrnuti, i samo delimično ih osećam. Promenio sam obuću, za broj veću, ali bez efekta.
Pomenuti čvor se vremenom povukao, dijagnostifikovan je kao najverovatnije benigni tumor, ili cista. Pošto nije povezan sa krvnim sudovima. Dešava se sada međutim, da mi takve manje masnice izlaze po obe noge, na ukupno devet mesta. Sve masnice mažem Hepatrombinom, kako se ne bi oformili čvorovi nalik prvom. Masnice uglavnom nestaju posle 3-4 dana, ali uvek dolaze nove.
U novoj analizi krvi od 20.4., pronađeno je nekoliko manjkavosti, koje će ovom prilikom jedino i navesti: Eritrociti 4.45 (opseg normale 4.50-5.90), Hematrokrit 0.400 (opseg normale 0.410-0.530), MPV 11.80 (7.10-11.10), analiza koagulacije krvi 15.60 (opseg normale 11.80-15.10).
Takođe, rezultati TSH i FT4 analize, dale su sledeće rezultate:
Nivo TSH u serumu iznosi: 0,57 UUI/ML
ETHYROIDISAM: 0.25-5 UUI/ML
HYPERTHIROIDISAM: <0.15 UUI/ML
HYPERTHIRODISAM: >7 UUI/ML
Nivo FT4 u serumu iznosi: 19,87 PMOL/L
23.4. je počela da mi otiče leva noga, žarenje i osećaj kao da mi hladna voda teče venama smenjuju se redovno. Pogotovo kada žurim nekim poslom, na ulici.
Imao sam osećaj da mi je leva butina kao mešina vode, i kada stegnem butne mišiće na obe noge, leva noga zaostaje, kao da su mi mišići delimično atrofirali.
Budim se često noću, jer me i ruke umeju boleti kao da mi je sva krv u njima, pa držim ruke ispružene u vis kako bih mogao nastaviti da spavam. Danas sam u hitnoj pomoći dobio injekciju (i uput kod ortopeda) za opuštanje mišića. I to je, reklo bi se imalo učinka, ali nekoliko sati. Probudio par sati kasnije sa osećajem zategnutosti i težine u predelu grudnog koša, ruku i nogu. Stičem utisak da se ne radi samo o nozi, već o svim mišićima.
Sličan problem sam imao kao dete, kada mi se kočio vrat. Dobijao sam nekakve injekcije, direktno u vrat, ali niti se sećam koje niti o tome postoje dokumenti. Zdravstveni karton sa kompletnom istorijom lečenja mi je zagubljen u ambulanti, dobio sam novi koji je danas gotovo prazan.
Ono što me brine, hronološki, taj osećaj zategnutosti dobija na intenzitetu i širi se. Iako je leva noga neka vrsta baze ovog neprijatnog osećaja, i drugi delovi tela bivaju pogođeni kako dani odmiču. I posle gotovo mesec dana analiza, snimanja, i dalje mi nije prepisan ni jedan lek, terapija ili bar adekvatna dijagnoza. Bio sam kod tri lekara do sada, i mišljenja sam da ni jedan nije ustanovio šta se dešava zaista. Svaki stručan savet na ovom forumu, bio mi mi od velike pomoći, unapred hvala!
Grčenje mišića i oticanje noge
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Grčenje mišića i oticanje noge
Колико си висок и тежак, чиме се бавиш и у каквом ти је стању кичма - да ли си је повређивао?
Visina 180, težina 74kg. Sa kičmom imam ozbiljnijih problema od 2000te. Ali samo ako dižem teške predmete u dužem vremenskom kontinuitetu, i ako su mi leđa izložena hladnoći. Tada mi se kičma bolno ukoči, par puta sam išao i na injekcije da se otkočim. Šta je tačno u pitanju, nikad nisam išao da se raspitujem, izbegavam situacije koje smetaju kičmi.aa_aca napisao:Колико си висок и тежак, чиме се бавиш и у каквом ти је стању кичма - да ли си је повређивао?
Meni je pronađen povišen faktor 8 u krvi, do sada mi niko nije objasnio šta to tačno znači. Sutra bi trebalo da mi vade krv iz uha. Nesvestice su i dalje prisustne, napadi panike, kao i utučenost. Prepisan mi je bromazepam, ali da bih zaspao ponekad moram da popijem dva.
Мораш прво кичму да доведеш у ред. Сигурно имаш пригњечене нерве а можда и неке крвне судове па имаш разних проблема. Обавезно набави Истеки и њиме истежи кичму. Погледај шта сам о њему писао на мом сајту w w w . a c a . r s у здравственим саветима под темом Кичма, а и шире. Проблеми са кичмом могу да изазову тахикардије, аритмије, несвестице, главобоље, атрофирање срца итд. Довољно?
Zahvaljujem na odgovorima, i mišljenju. Međutim, manjkavosti u krvnoj slici, ipak govore o blagoj anemiji. Iako se ni malo prijatno ne osećam više od mesec dana, pogotovo zbog osećaja da ne mogu da se nadišem.aa_aca napisao:Мораш прво кичму да доведеш у ред. Сигурно имаш пригњечене нерве а можда и неке крвне судове па имаш разних проблема. Обавезно набави Истеки и њиме истежи кичму. Погледај шта сам о њему писао на мом сајту w w w . a c a . r s у здравственим саветима под темом Кичма, а и шире. Проблеми са кичмом могу да изазову тахикардије, аритмије, несвестице, главобоље, атрофирање срца итд. Довољно?
Ishrana mi je prilično loša punih deset godina (silom prilika), i kreće se od dosta dobre do očajne. To je jedna mogućnost anemije. Druga je eventualni tumor debelog creva. Imam hemoroide od 2008 (imao sam i manju hiruršku intervenciju tada), krv u stolici nisam primećivao u poslednje vreme. Tako da sam skloniji da zaključim da mi se loša ishrana sada "sveti".
Čitajući o anemiji, danas sam pripremio porciju spanaća, pokušavajući da nadoknadim koliko toliko manjak gvožđa. I par sati skoro da sam sam se osećao normalno, tj kao ranije. Možda je moj utisak bio subjektivan, ali raznih epizoda napada vrtoglavice nije bilo.
Voleo bih da pročitam još neko mišljenje u vezi navedenih simptoma, ukoliko je moguće.
Појео си порцију спанаћа и осећао си се добро неколико сати? Да ли знаш колико дуго се људи муче да би малко подигли гвожђе у крви?
Пре ће бити да си био гладан и да ти је шећер пао, па те је спанаћ подигао. Ал' се римује.
Иначе, спанаћ мора да се спрема са млеком јер оно за себе веже отрове које спанаћ покупи из земљишта на коме је растао. То млеко за себе веже и гвожђе из спанаћа тако да нема гвожђевите вајде од спанаћа.
Коприва је закон, затим какао добро скуван у води, црна чоколада и наравно ово доле:

Пре ће бити да си био гладан и да ти је шећер пао, па те је спанаћ подигао. Ал' се римује.

Иначе, спанаћ мора да се спрема са млеком јер оно за себе веже отрове које спанаћ покупи из земљишта на коме је растао. То млеко за себе веже и гвожђе из спанаћа тако да нема гвожђевите вајде од спанаћа.
Коприва је закон, затим какао добро скуван у води, црна чоколада и наравно ово доле:

Napomenuo sam da je efekat verovatno i subjektivan. Tablete su odličan izvor gvožđa, ali ne bi ih koristio bez prethodne konsultacije sa hematologom. Što će, verujem i biti slučaj. Nakon sedmodnevne opšte praznične stanke.aa_aca napisao:Појео си порцију спанаћа и осећао си се добро неколико сати? Да ли знаш колико дуго се људи муче да би малко подигли гвожђе у крви?
Пре ће бити да си био гладан и да ти је шећер пао, па те је спанаћ подигао. Ал' се римује.![]()
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 8:14 am
Iju! A ja jedem spanac u salati, nekuvan, bez mleka, znaci zato sam ovako malo fiju
hahaha i ja napravih stih, slucajno.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 8:14 am
Gvozdja ima i u semenkama suncokreta i bundeve, pa navali.
Ма какав свеж спанаћ, Крофнице. Таман посла. Иначе спанаћ има десет пута мање гвожђа него што се сматрало до пре неку годину. Неки лик који га је проучавао пре много деценија, погрешно је записао децимални зарез и то се преносило до скоро.
tk76, за ово гвожђе немаш потребе да се консултујеш са хематологом јер је слабо концентровано. Није као остали препарати набиксовано лошим гвожђем па када га пијеш све остало упропастиш. Ако за сваки корак у свом животу будеш ишао на консултације код некога, нећеш нигде стићи. Зато имаш сопствену главу и брдо литературе.
tk76, за ово гвожђе немаш потребе да се консултујеш са хематологом јер је слабо концентровано. Није као остали препарати набиксовано лошим гвожђем па када га пијеш све остало упропастиш. Ако за сваки корак у свом животу будеш ишао на консултације код некога, нећеш нигде стићи. Зато имаш сопствену главу и брдо литературе.