Molim Vas za mišljenje i objašnjenje, s obzirom da skoro 2 meseca ne mogu da dođem do svog doktora (godišnji odmor, slobodni dani, specijalizacije i sl.) a ovi ostali doktori nemaju vremena,
Naime, moja osnovna bolest je karcinom dojke, operativno lečen u oktobru i novembru 2006 / PH desno Ca ductale inv G1 pT1c ER 1, PR 3, HER2 0, levo Ca ductale inv G1 pT2 ER 0, PR 1, HER2 0/
Data je sistematika th. Fac-VI serija, sprovedena radioterapija i uključen Nolvadex obzirom na hormonsku zavisnost tumora.
Hirurg je indkukovao Rtg pluća, na kome se konstatuje mekotkivna 15 mm promena u srednjem polju desnog plućnog krila. Urađen odmah zatim CT toraksa SOLITARNI SEK: DEPOZIT U S6 desno. UZ abdomena uredan nalaz i nemam bolove u kostima.
Lekar specijalista radilologije još navodi u svom izveštaju da se u S6 sa desne strane registruje mekotkivna policiklična nodularna promena sa spikulatim promenama u okolini parenhimi, koja je trakasto vezana za pleuru promera 20 cm. sa centralnim rasvetljenjem, koja bi odgovarala sekundarnom depozitu. U plućnom parinhimu obostrano se prikazuju brojne promene po tipu manjih emfizematičnih i bronhijektatičnih promena.
Da sada sam primila 2 od 4 hemoterapije TAHOTERA, koje dosta dobro podnosim, čak lakše nego onu prethodnu FAC, možda zahvaljujući Aloja veri + Noni.
Pitanje da li je napred naveni rak: NESITNOĆELIJSKI ili SITNOĆELIJSKI ?
I još jedno pitanje: Planiram da počnem sa terapijom sa ISOREL ampulama. Kakvo je vaše mišljenje o Isorelu i da li su Vam poznata iskustva drugih kod primene Isorela ?
Re: Lečenje karcinoma, metastaza i terapije
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Gospodjo draga ni jedan ni drugi nego metastaza karcinoma dojke ,isprimajte hemoterapiju pa kod grudnog hirurga jer je sledeci korak operacija .Metastaza nece nestati hemioterapijom ali vazno je da je solitarna sto ce reci operabilna.Taxoteru ne podnosite bolje zahvaljujucim raznim preparatima alternativne medicine ona se inace znatno bolje podnosi sa manje subjektivnih simptoma u vidu malaksalosti,mucnine ,povracanja u odnosu na neke druge protokole ,ali je hematoloski znatno toksicna sto vas ne treba da brine jer se sprovodi u bolnickim uslovima a hematotoksicnost se leci bilo transfuzijama bilo faktorima rasta.Sto se tice Isorela licno mislim da novac koji biste dali za njega potrosite tako sto cete kupiti sebi ili nekome ko vam je drag nesto lepo.
Poštovani doktore, najsrdačnije Vam se zahvaljujem na datom objašnjenju i mišljenju.severus napisao:...

Pozdravljam Vas doktore i još jednom da se zahvalim. Uradila sam kako ste me i savetovali, isprimala sam hemoterapije i to ne 4 nego 8 (onkolog mi je produžio još jednu seriju) nakon čega sam tek u martu o.g. stigla do grudnog hirurga, koji me je operisao, odstranio jedan režanj plućnog krila na kome su se nalazile napred navedene promene. Nakon dobijenog izveštaja sa patologije utvrđeno je da se ne radi o metastazi, već o novom primarnom karcinomu pluća. Al sve u svemu odlično je ispalo, u potpunosti sam se oporavila i hirurg mi je rekao da je okolno tkivo u potpunosti čisto, bez ikakvih promena. Kontrola za 6 meseci.severus napisao:Gospodjo draga ni jedan ni drugi nego metastaza karcinoma dojke ,isprimajte hemoterapiju pa kod grudnog hirurga jer je sledeci korak operacija .Metastaza nece nestati hemioterapijom ali vazno je da je solitarna sto ce reci operabilna.Taxoteru ne podnosite bolje zahvaljujucim raznim preparatima alternativne medicine ona se inace znatno bolje podnosi sa manje subjektivnih simptoma u vidu malaksalosti,mucnine ,povracanja u odnosu na neke druge protokole ,ali je hematoloski znatno toksicna sto vas ne treba da brine jer se sprovodi u bolnickim uslovima a hematotoksicnost se leci bilo transfuzijama bilo faktorima rasta.Sto se tice Isorela licno mislim da novac koji biste dali za njega potrosite tako sto cete kupiti sebi ili nekome ko vam je drag nesto lepo.
Pozdrav

Bas mi je drago da je sve dobro ispalo.Interesuje me histoloski nalaz odstranjenog karcinoma pluca?savkas napisao:severus napisao: Nakon dobijenog izveštaja sa patologije utvrđeno je da se ne radi o metastazi, već o novom primarnom karcinomu pluća. Al sve u svemu odlično je ispalo, u potpunosti sam se oporavila i hirurg mi je rekao da je okolno tkivo u potpunosti čisto, bez ikakvih promena. Kontrola za 6 meseci.
Pozdrav