Zdravo svima,
Imam 30 godina, nikad nisam radjala, imala pobocaj ili abortuse. Kod ginekologa idem od 17-te godine redovno, kad sam usled stresa imala hormonski poremacaj i prekid menstruacije 9 meseci.Par puta sam imala i upale jajnika,nakojn koje su mi otkrili da imam i cistu na levom jajniku. Nakon par godina, na jednom od ginkoloskih pregleda su mi rekli da imam i ranicu na grlicu materice kao posledicu hormonskog poremecaja ponovo.
Pre par dana sam bila na redovnom ginekoloskom pregledu i nalaz sa ultrazvuka glasi:
"cista 36x29 endometricna,debljine kapsule 5m (?)"
Nakon toga sam uradila i CA125 i rezultat je 28.3 (normalne vrednosti 0-35)
Kao terapija su mi prepisane kontraceptivne pilule Jeanine iducih 6 meseci.
PITANJE:
Da li postoji neki drugi nacin lecenja ovakve ciste?
Kako tablete za kontracepciju mogu da lece ciste?
Koja su stetna dejstva uzimanja ovakvih tebleta?
Da li ce,posto sam vec dva puta imala hormonski poremecaj, ove pre svega hormonske pilule, uticati na moj organizam i kako?
Da li ove pilule izazivaju kancer?
Da li ove pilile uticu na zalecenu ranicu na grlicu i pretvore je u nesto kancerogeno?
Hvala unapred!
endomtericna cista na jajniku
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Kontraceptivnim pilulama se leci cista, ali ne i ranica. Kao i svaki lek i jeanine mogu izazvati komplikacije, sto ti pise u uputstvu leka. U vezi sa tim se konsultuj sa lekarom i pri pojavi prvih komplikacija prestani sa uzimanjem leka. Prilikom uzimanja moze doci do nadutosti stomaka i blagih glavobolja, bolovima u ledjima i to prvih nekoliko dana sto je obicno i prva reakcija organizma na pilule. Kasnije se sve normalizuje.
Sto se tice kancera, dugim koriscenjem hormonskih preparata moze dovesti do nastajanja raka najcesce raka dojke. A ranicu sredi. Nista ne brini kod tebe je to privremeno lecenje hormonskim preparatom.pozz
Sto se tice kancera, dugim koriscenjem hormonskih preparata moze dovesti do nastajanja raka najcesce raka dojke. A ranicu sredi. Nista ne brini kod tebe je to privremeno lecenje hormonskim preparatom.pozz
Marijaft hvala ti puno na odgovoru!!!!
Ranica mi je zalecena, tj. sanirana, ali sam iz mog iscrpnog izvestaja htela reci kako sam vec "sama"dva puta imala hormoski poremecaj, kako bi nekako istakla da su mi hormoni "labilni" tako da se jako brinem oko hormonskog leka koji mi je prepisan od strane ginekologa.
Cim sam kupila kontraceptivne pilule, procitala sam nezeljana dejstava i zapanjila se, posto je navedeno cak 20 kancera kao nus pojava,izmedju ostalog i kancer grlica materica, a posto sam tu vec imala ranicu, opet sam se zabrinula.
Posto sam toliko isprepadala, otisla sam i kod drugog ginekologa jer sam se nadala da postoji neko altrenativni resenje.Pokazala sam mu sve rezultate i terapiju, ali mi je on sve ponovio isto.
Ako znas nekog ko je strucnjak za sve to,molim te da mi napises ili poslajes na mail, u svakom slucaju hvala puno.
Ranica mi je zalecena, tj. sanirana, ali sam iz mog iscrpnog izvestaja htela reci kako sam vec "sama"dva puta imala hormoski poremecaj, kako bi nekako istakla da su mi hormoni "labilni" tako da se jako brinem oko hormonskog leka koji mi je prepisan od strane ginekologa.
Cim sam kupila kontraceptivne pilule, procitala sam nezeljana dejstava i zapanjila se, posto je navedeno cak 20 kancera kao nus pojava,izmedju ostalog i kancer grlica materica, a posto sam tu vec imala ranicu, opet sam se zabrinula.
Posto sam toliko isprepadala, otisla sam i kod drugog ginekologa jer sam se nadala da postoji neko altrenativni resenje.Pokazala sam mu sve rezultate i terapiju, ali mi je on sve ponovio isto.
Ako znas nekog ko je strucnjak za sve to,molim te da mi napises ili poslajes na mail, u svakom slucaju hvala puno.