EMNG pregled

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Petra101
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2012 8:56 am

EMNG pregled

Post od Petra101 »

Poštovanje,ovo je moj prvi post na forumu i unapred se izvinjavam ako sam pogrešila mesto i temu,ali na PDF diajbetes nisam našla ništa u vezi moje nedoumice,pa ako nije problem da pitanje postavim ovde,a moderacija neka to prebaci gde treba.Dijabetičar sam tip 2 i zadnjih dva meseca imam problem sa stopalom.Promenilo je boju,prsti su povremeno bili modri a bolovi neverovatno jaki.Uradila sam sve moguće preglede i analize,počela sa lekovima i situacija je mnogo bolja.Svi lekari kod kojih sam bila su sumnjali na dijabetično stopalo.Dijeta i gubitak telesne težine su učinili svoje,redovne šetnje takođe,ali neurolog je za konačno postavljanje dijagnoze tražio da uradim EMNG obe noge.Znam kakav je to pregled,kako se obavlja,ali me brine mogućnost infekcije.Panično se bojim gangrene,pa bih volela da znam koliki je rizik kad se uradi ta vrsta dijagnostike?Hvala unapred na odgovoru. :)
Maksimus_X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 8:06 pm

Re: EMNG pregled

Post od Maksimus_X »

Mislim da nema potrebe da se plasite infekcije. Ali ako ste bas toliko zabrinuti spomenite to lekaru koji vam bude radio EMNG. U svakom slucaju igle bi trebalo da su sterilne, a pre svakog uboda alkoholom se koza ocisti...
Petra101
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2012 8:56 am

Re: EMNG pregled

Post od Petra101 »

To je nešto što moram uraditi,biće kako bude,ali nekako je lakše kad se strah podeli.Hvala za savet i podršku,veoma cenim to.
Odgovori