Želudac i aritmija !
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Želudac i aritmija !
Moji problemi su počeli prije tri godine.Imao sam problema sa srcem i srčanim aritmijama.Obavio sam sve pretrage,kod kardiologa.Obavio sam pretrage i štitnjače,kolordopler krvnih sudova vrata,ultra zvuk abdomena,sinuse itd...Dvije godine mi je kardiolog davao da pijem tablete za aritmiju-blokatori : Amiokordin,Ritmonorm,Corvitol...i mnoge druge lijekove.Ništa nije pomoglo.U međuvremenu počeo sam osjećati tegobe u želudcu.Dobijao sam napade,gdje mi je želudac krenuo u grudni koš.Mješali su se bolovi želudca i srčane aritmije.Hitno sam išao da snimam želudac gastroskopijom.Otkrio sam da imam želučanu kilu(Hiatus Herniu)Helicobacter pilory i oštećenu sluznicu.Sve moguće pretrage što se tiče želudca sam obavio i to ne samo kod jednog doktora.Prepisali su mi da pijem lijekove :Omeoprazol,Ultop,Controloc itd...Pio sam i trojnu terapiju.Nekako sam uspio da se riješim bakterije.Internista mi je isključio sve lijekove za srce.Pridržavam se dijete...više malih obroka na dan.Ne radim nikakve fizičke poslove jer osjećam konstantnu bol u predjelu želudca i jednjaka.U poslednje vrijeme ponovo su se pojavile srčane aritmije.Pomalo padam u depresiju,jer mi nijedni lijekovi ne pomažu pa sam na nagovor doktora počeo piti i lexaurin 3x1,5 mg.Imam osjećaj da se smirim i manje tegoba imam nakon lexaurina.Najgore mi je ujutro kad ustanem,tada mi se obvezno javi aritmija koja traje nekad i do pola sata.Da li neko ima slične probleme,da li je neko operisao hiatus herniu i da li je to opasna operacija ? Gubim svaku nadu da će mi biti bolje.Povlačim se u sebe,jer se moj život totalno promjenio.Prije sam bio hiper-aktivan a sada samo ležim u sobi ne želeći nikakav kontakt sa društvom.Ako je neko imao sličnih problema volio bih da se javi i da mi da savjet kako da ovo sve prebrodim. Unaprijed zahvalan .