ELOCOM KREMA U TRUDNOCI!DA ILI NE?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Vanja kraljevo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 2:11 pm

ELOCOM KREMA U TRUDNOCI!DA ILI NE?

Post od Vanja kraljevo »

Zdravo svima!Imam jedan ne tako strasan problem!Barem ja tako mislim!Letos vrativsi se sa mora na ramenima mi se pojavile sitne bubuljice ,za koje sam mislila da su samo obicna reakcija na sunce!Medjutim one su se izgubile i ostale su samo bele fleke sa svrabom, koje se sire!Da problem bude veci trudna sam,i u 23 nedelji trudnoce sam!Danas sam bila kod koznog lekara i daijagnoza je nesto u vezi sa bakterijama streptokokama!Doktorka je bila tako ljubazna da mi je sve *objasnila*!Dala mi je kremu elocom da koristim 5 dana pa na kontrolu!Zanima me dali neko zna nije li stetna u trudnoci i koliko je ozbiljan problem,nece li ovo kozno oboljenje skoditi bebi?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Hm pa trebalo bi da se izbegava u trudnoci... :-?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Nije utvrdjeno da li je bezbedno primenjivati Elocom(kortikosteroide) u trudnoci. Njihova upotreba u trudnoci se preporucuje samo u slucaju kada je moguca korist veca od moguceg rizika za fetus. Lekove ove grupe trudnice ne treba da primenjuju u velikim kolicinama ili duze vreme.
Vanja kraljevo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 2:11 pm

Post od Vanja kraljevo »

Hvala,puno Marija,taj deo mi je vec poznat iz uputsva!Volela bih neko konkretnije objasnjenje!U svakom slucaju hvala!
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Mislim da je to bilo konkretno objasnjenje. Moze da se koristi samo ako lekar to utvrdi, tj. ustanovi da nema posledica za fetus. I trudnicama je period terapije ovim lekom kraci nego inace.... :-?
Odgovori