Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Zdravo svima!Imam jedan ne tako strasan problem!Barem ja tako mislim!Letos vrativsi se sa mora na ramenima mi se pojavile sitne bubuljice ,za koje sam mislila da su samo obicna reakcija na sunce!Medjutim one su se izgubile i ostale su samo bele fleke sa svrabom, koje se sire!Da problem bude veci trudna sam,i u 23 nedelji trudnoce sam!Danas sam bila kod koznog lekara i daijagnoza je nesto u vezi sa bakterijama streptokokama!Doktorka je bila tako ljubazna da mi je sve *objasnila*!Dala mi je kremu elocom da koristim 5 dana pa na kontrolu!Zanima me dali neko zna nije li stetna u trudnoci i koliko je ozbiljan problem,nece li ovo kozno oboljenje skoditi bebi?
Nije utvrdjeno da li je bezbedno primenjivati Elocom(kortikosteroide) u trudnoci. Njihova upotreba u trudnoci se preporucuje samo u slucaju kada je moguca korist veca od moguceg rizika za fetus. Lekove ove grupe trudnice ne treba da primenjuju u velikim kolicinama ili duze vreme.
Mislim da je to bilo konkretno objasnjenje. Moze da se koristi samo ako lekar to utvrdi, tj. ustanovi da nema posledica za fetus. I trudnicama je period terapije ovim lekom kraci nego inace....