Neželjena dejstva antibiotika - bol u predelu želuca

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Neželjena dejstva antibiotika - bol u predelu želuca

Post od Iwa »

Zbog infekcije plika na tabanima usled opekotina od vrelog peska, prepisana mi je terapija Doksiciklinom. Već nakon prve popijene kapsule osetila sam neprijatnost u želucu, blagi bol, da bi se on intenzivirao nakon druge kapsule. Bol se javio i iza grudne kosti, te se širi na leđa. Javila sam se svom lekaru koji je savetovao prekid terapije, jer rana dobro izgleda i da uzmem neki analgetik. U apoteci su se zaprepastili kada sam ga zatražila i rekli da bi mi on još više oštetio sluznicu želuca, pa su mi dali samo probiotik.
Bolovi su nepodnošljivi, kao da mi neko lomi kičmu, a od uzetog leka je prošlo više od 30 sati.
Koliko bi tegobe mogle da traju i da li postoji nešto što bih mogla uzeti, a što bi umanjilo tegobe? Pijem čaj od kamilice, ali nema efekta. Pazim na ishranu.
Maksimus_X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 8:06 pm

Re: Neželjena dejstva antibiotika - bol u predelu želuca

Post od Maksimus_X »

Mozda set razdrazili sluzokzu jednjaka i zeluca... doksicikli je poznat po gastrointestinalnim tegobama u vidu mucnine, povracanja i sl... ali takodje je vazno da se pola sata po uzimanju leka ne lezi, jer moze da razdrazi sluzokozu jednjaka... a to moze da da bolove jake u grudnom kosu, iza grudne kosti i sl... Probajte da se ne prejedate, jedite tecniju hranu... uzmite neke antacide...
Odgovori