Ekser probio stopalo
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Ekser probio stopalo
Kao sto sam napisao u naslovu,u petak oko ponoci sam nagazio na ekser koji je bio u drvetu,inace to je gradja koja je bila u jednom kaficu pa je sve rastavljeno i baceno na hrpu.Nisam isao doktoru,sad malo citam neke clanke u vezi tetanusa pa me neka frka uhvatila.Sto se tice stopala malo je otekao taj dio,to je onaj dio ispod velikog prsta koji uvijek izgleda kao otecen,kada uporedim sa drugim stopalom jeste malo vece,ali cini mi se da nije strasno,i boli me jos uvijek malo,nije kao prvi dan,tada me vise boljelo i sepam jos uvijek malo,malo zigne ili zasvrbi,i samo ima mala tacka gdje bio ubod.Tu noc cim sam stao na ekser nakon jedno 10 poslije toga sam oprao vodom to mjesto,krvi uopste nisam vidio,kao da nije krvarilo.Tesko mi je sada procjeniti koliko je duboko ekser usao,imao sam patike koje nemaju tanak djon,uglavnom je boljelo.Sta mi se sada predlazete,da samo cekam ili nesto drugo?Prije 2 godine sam isto tako stao na ekser i nisam isao doktoru.
Re: Ekser probio stopalo
Brate, obavezno da odeš kod svog doktora i primiš anti-tetanus vakcinu. Nije se s tim igrati. Rizikuješ mnogo ako ne odeš. Ubodne rane su još opasnije od posekotina.
Da li je kasno sutra otici,nesto sam citao da je rok 48 h od povrijede,a kod mene je danas treci dan?
Ne znam da li je kasno, ti bolje otiđi pa pitaj.
Da li je uopšte ekser probio kožu?
Clostridium tetani je anaerobna bakterija i zato su problem duboke, ubodne rane koje NE krvare, jer tamo gde nema vazduha spore "ožive". Ekseri su obično deblji i retko takva rana ne krvari.
Najbolje da to pogleda još neko i oceni stanje, ako sam nisi siguran.
Clostridium tetani je anaerobna bakterija i zato su problem duboke, ubodne rane koje NE krvare, jer tamo gde nema vazduha spore "ožive". Ekseri su obično deblji i retko takva rana ne krvari.
Najbolje da to pogleda još neko i oceni stanje, ako sam nisi siguran.
Probio sam kozu,ali krv nisam vidio,mozda je bilo malo krvi,ali nakon 10 min poslije uboda,kada sam skinuo carapu,krv nisam vidio.Proslo je oko 80 h poslije uboda
Nisam otisao doktoru,cuo sam od doktorice da je kasno za vakcinu,danas je 5 dan od uboda,rana se skoro i ne vidi,ali jos uvijek malo boli i zigne,i jos uvijek je malo nateklo.Ne znam vise sta da radim,u straahu sam i bicu jos mjesec u strahu,posto cujem da inkubacija traje toliko,kriv sam sto nisam otisao odmha doktoru,cuo sam da se moze i bez noge ostat,i samo o tome razmisljam,ne mogu ni da spavam.Sta ako sam dobio tetanus,jeli se onda vise nista ne moze uraditi?