ekcem na tabanu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
vjekoslavalea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2013 9:54 pm

ekcem na tabanu

Post od vjekoslavalea »

Već tri i po godine imam ekcem na tabanu, bila sam kod raznih doktora, naravno dermatologa, ali uvijek isto, nove kreme, tablete, injekcije....... Sve je počelo sa malom flekom na tabanu, koja je sve više svrbila i širila se, stvarala su se zadebljanja poslije suha i tvrda koža, koja puca i curi iscjedak proziran i malo lepljiv....u međuvremenu se proširilo na dvije trećine stopala.....radila sam test na gljivično oboljenje i nije to....zadnja doktorica mi je rekla da je možda i neki vid psorijaze.... uglavnom dobila sam injekciju Diprophos, Xyzal tablete i kremu Belosalic.... nekih 15tak dana sam bila mirna, nakon injekcije, jer nije više svrbilo, ali nakon toga imam dojam da je bilo još gore.... ne znam šta dalje.... koje testove bih trebala uraditi, jer nakon toliko godina i psihički sam na rubu živaca....
Milan***
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm

Re: ekcem na tabanu

Post od Milan*** »

Mozda je malo glupo i mozda nisam u pravu ali ako mozes da nadjes cuvar kuce i da iscedis sok iz listova i da time mazes taban i da vidis da li ce se nesto desiti.
Cuvar kuce resava neke probleme kod koze, ne znam i za ekcem ali valja probati.
Nista te ne kosta, samo moras da ulozis trud. Naravno, da imas i cuvar kuce.
vjekoslavalea
Novi član
Novi član

Post od vjekoslavalea »

Milan*** napisao:Mozda je malo glupo i mozda nisam u pravu ali ako mozes da nadjes cuvar kuce i da iscedis sok iz listova i da time mazes taban i da vidis da li ce se nesto desiti.
Cuvar kuce resava neke probleme kod koze, ne znam i za ekcem ali valja probati.
Nista te ne kosta, samo moras da ulozis trud. Naravno, da imas i cuvar kuce.
Hvala Ti Milane, eto puno toga sam probala od prirodnih ljekova, ali čuvarkuću nisam još......budem i to probala, pa ako pomogne javim.....
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Можеш и да пробаш свакодневно по пола сата да држиш стопала у топлој води са содом бокарбоном - две до три кашике соде бикарбоне на просечан лавор воде. Само је добро размути. Наравно, после немој стопала да испираш чистом водом него их само обриши. За десетак дана треба да ти буде боље, бар се надам.
vjekoslavalea
Novi član
Novi član

Post od vjekoslavalea »

aa_aca napisao:Можеш и да пробаш свакодневно по пола сата да држиш стопала у топлој води са содом бокарбоном - две до три кашике соде бикарбоне на просечан лавор воде. Само је добро размути. Наравно, после немој стопала да испираш чистом водом него их само обриши. За десетак дана треба да ти буде боље, бар се надам.
Hvala, proba ću i to odmah danas.....nadam se da će biti bolje, izludi me to što svrbi, jer prestala mi je djelovati injekcija i odmah su se tegobe vratile.....
Odgovori