Ekcem u 7 mjesecu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 02, 2008 9:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mozda ce zvucati glupo ali ja zaista do sada nisam imala nikakav kontakt sa tom temom - Ekcem, i moze se slobodno reci da sam neuka na tom polju. Ali veceras sam upravo saznala od momka da mu se pre nekoliko dana na samom glavicu penisa pojavilo par crvenih tackica, nesto nalik plihicima. To crvenilo se pojacalo i ti plihici su prekrili ceo penis, skoncentrisani najvise na samom glavicu. U pocetku ga je jako svrbelo a sada je pocelo i da se peruta. Koza mu je suva ali se svrab smanjio. U svakom slucaju on je na putu i proci ce jos nedelju dana dok se ne vrati. Mene brine sama cinjenica da smo nas dvoje bili bliski u tom njegovom"pocetnom"stadijumu crvenila, ja naravno za to nisam znala a on je prevideo. Da li je ekcem prenosan? Tj. da li moze da izazove reakciju na tudjoj kozi?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Zavisi da li je to kod njega dijagnostikovano kao ekcem, ili kao neka bakterijska upala, neka uradi bris da znate o chemu se radi!
Ekcem moze da izazove zaista mnogo uzrocnika, vecinom su u pitanju alergeni, preosetljivost organizma se tako manifestuje i jako retko ej tako lokalicovan samo na jesnom mestu, tako da bash zbog toga i sumnjam da je u pitanju ekcem i zato treba da se uradi bris i da se vidi shta je konkretno kod nejga izazvalo takve promene. Moze biti gljivicna, bakterijska infekcija, iritacija prezervativima ili donjim veshom...itd!
Ekcem se en prenosi, pravi ekcem, koji ej izazvam nekim alergenom a svaka druga promena je moguce da se prenese, samo znachi zavisi STA je izazvalu takvu koznu promenu!
Ekcem moze da izazove zaista mnogo uzrocnika, vecinom su u pitanju alergeni, preosetljivost organizma se tako manifestuje i jako retko ej tako lokalicovan samo na jesnom mestu, tako da bash zbog toga i sumnjam da je u pitanju ekcem i zato treba da se uradi bris i da se vidi shta je konkretno kod nejga izazvalo takve promene. Moze biti gljivicna, bakterijska infekcija, iritacija prezervativima ili donjim veshom...itd!
Ekcem se en prenosi, pravi ekcem, koji ej izazvam nekim alergenom a svaka druga promena je moguce da se prenese, samo znachi zavisi STA je izazvalu takvu koznu promenu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- LadyOfTheMountain
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm
Koja god da je dijagnoza treba biti oprezan sa preparatima koji se koriste, jer mogu da penetriraju kroz kožu i uđu u cirkulaciju.Dakle, upotreba samo uz savet lekara.
Pomozite nepokretnoj porodici !
sajt :
http://www.brotherskocic-needhelp.com/
tv reportaza (2 min i 37 sek.) :
http://www.youtube.com/watch?v=tWA1Ns1g_9o
sajt :
http://www.brotherskocic-needhelp.com/
tv reportaza (2 min i 37 sek.) :
http://www.youtube.com/watch?v=tWA1Ns1g_9o
- snsara
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 7:58 pm
Draga cojic,
ono sto je svakako bitno jeste da ti je koza suva, bez puno kvasenja a pogotovo ne hemija. A da to slucajno ne izviruje alergija?
Je si li probala da odes kod homeopata na pregled? Njihovi su lekovi biljni i prihvatljiviji u trudnoci.
Puno srece

ono sto je svakako bitno jeste da ti je koza suva, bez puno kvasenja a pogotovo ne hemija. A da to slucajno ne izviruje alergija?
Je si li probala da odes kod homeopata na pregled? Njihovi su lekovi biljni i prihvatljiviji u trudnoci.
Puno srece

Svako unese osmeh u moj zivot - neko kad udje a neko kad izadje.

- snsara
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 7:58 pm
Draga Unna,
nema ti puno razmisljanja. Kad se nesto tako ili slicno pojavi kod jednog partnera, vrlo cesto seksualnim kontaktom predje i na drugog (zato nije pozeljno previdjati takve stvari).
da bi stvari izvela na cistac - pravac ginekolog, objasni sta se dogadja pa neka i tebe provere, da bi se lecili istovremeno ako je potrebno.
Pozdrav
nema ti puno razmisljanja. Kad se nesto tako ili slicno pojavi kod jednog partnera, vrlo cesto seksualnim kontaktom predje i na drugog (zato nije pozeljno previdjati takve stvari).
da bi stvari izvela na cistac - pravac ginekolog, objasni sta se dogadja pa neka i tebe provere, da bi se lecili istovremeno ako je potrebno.
Pozdrav
Svako unese osmeh u moj zivot - neko kad udje a neko kad izadje.