EHO CNS-a

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
m.miki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 01, 2009 6:39 pm

EHO CNS-a

Post od m.miki »

Pozdrav svima,

Dobili smo prinovu 27-06, porodjaj je bio prirodan (bez carskog reza i epidurala), trudnoća je takodje bila OK (bez problema i potrebe za posebnim tretmanima) jedino je na otpusnoj listi vezano za EHO navedeno sledeće:
"EHO CNS-a Cavum sepri pelucidi. Obostrano periventikularno prisutni haloi pojačane ehogenosti. Bočne komore prostrane u fiziološkim granicama. Hor. pleksusi nehomogeni, occipitalno pojačane ehogenosti (kuglastog oblika). Tok likvora uredan. Kontrolni EHO CNS-a za 3-4 nedelje u nadležnoj ustanovi".

U Narodnog fronta (gde je i bio porodjaj) nam nisu ništa posebno objasnili o čemu se radi: "Samo vi postupite kako tu piše".
Pedijatar u državnoj bolnici nam dao uput za Tiršovu više po automatizmu nego što se udubio više u celu stvar- iskreno ovakav stav donekle razumem.
Privatni pedijatar rekao da je sve OK ali pošto je to napisano bolje da odemo na pregled ali ni ona nije znala da objasni detalje.
Ostali su rekli u fazonu: "Samo opušteno- da je nešto loše ne bi vas pustili iz porodilišta nakon tri dana, bitno da beba dobro napreduje itd...

Mi ćemo svakako da odemo kod specijaliste, ali bih vas zamolio za komentar da li je neko imao iskustva sa ovom situacijom i ko u Tiršovoj i privatno je najbolji za ovo.

Hvala svima unapred...
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

I mi smo takodje morali da idemo na EHO CNS 4 nedelje od izlaska iz porodilista , a to je bilo sada u sredu. U nalazu, ne mogu da se setim sta mi je pisalo, nije mi tu otpusna lista ali takodje su pominjali pojačanu ehogenost. Ali meni su objasnili da je sve ok, da su malo popucali kapilari priliko porodjaja(jer beba je rodjena karlicno) i da treba kontrolisati. Inace na EHO idu ne samo deca koja su rodjena karlicno nego i prevremeno rodjena deca, deca telesne tezine ispod 3 kg...
Uglavnom, u sredu smo bili sa bebicom na prvu kontrolu i sve je OK, ne treba opet da dolazimo jer je stanje sanirano.
m.miki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 01, 2009 6:39 pm

Post od m.miki »

Hvala veliko na komentaru...
Nama je je malo ova situacija nestandardna, pošto je porodjaj bio sasvim normalan, beba takodje ali videćemo na pregledu...
Ako može samo informacija: da li ste išli na pregled u dražavnu ustanovu (mi imamo uput za Tiršovu) ili privatno?
Unapred hvala.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Isli smo u drzavnu na GAK Visegradska.
Odgovori