Kao što naslov teme kaže bio sam na pregledu abdomena zbog bolova u predelu bubrega. Međutim kod doktora koji me uputio na pregled imam zakazano tek za mesec dana. Pa bih molio da mi neko protumači nalaz.
"Jetra grublja i lako inhomogena u ćeliji, uredne veličine. Žučna kesa kontrahovana, poatrandijalno (ovo malo nejasno piše). Pankreas i slezina bez fokalnih lezija. Oba bubrega uredne veličine i oblika, sa mikrolitijazom bez zastoja. levi bubreg ptotičan moguće i mobilan položen ventrokaudalnije."
Eho abdomena
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
jetra mozda masna, mozda cak i malo ostecena (alkohol, isparljivi hemijski preparati, lakovi, boje...?) Opis je veoma neobican, kolega je ucio ultrazvuk sa drugih izvora od onih koji su meni poznati. Zucna kesa je prazna, zgrcena,jer ste jeli pre snimanja (ili pili). U ooba bubrega pesak, levi bubreg spusten, mozda i "lutajuci", sa pomeranjem gore-dole. Ostalo u redu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 8:30 pm
Hvala puno na brzom odgovoru.
Alkohol ne konzumiram a ovo ostalo pretpostavljam da sam se naudisao prilikom krečenja, farbanja i lakiranja letos.
Sve u svemu da li da čekam mirno kontrolu kroz mesec dana ili da idem odmah.
dr ivica napisao:jetra mozda masna, mozda cak i malo ostecena (alkohol, isparljivi hemijski preparati, lakovi, boje...?)
Alkohol ne konzumiram a ovo ostalo pretpostavljam da sam se naudisao prilikom krečenja, farbanja i lakiranja letos.
Sve u svemu da li da čekam mirno kontrolu kroz mesec dana ili da idem odmah.