Ehinacea za imunitet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
zmiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 9:54 pm

Ehinacea za imunitet

Post od zmiki »

Slusao sam skoro dr. Kona, epidemiologa da preporucuje Ehinaceu za podizanje imuniteta, a kako sam oduvek imao problem sa imunitetom i nijedan me virus nije promasio, pre mesec dana sam uzeo ESI-jev Echinaid (30 kapsula/1 na dan, mada pise da mogu do 3/dan). Ranije sam uzimao Biofar-ov Imunaktiv koji je bio solidan, ali mi se cini da ovaj daleko bolje deluje. E sad me interesuje, posto to ne pise u uputstvu, nakon sto sam popio kutiju od 30 kapsula (a ima kutija od 60 kapsula), da li smem odmah posle ove uzeti jos jednu kutiju ili bi tu trebao biti neki vremenski razmak?

Takodje, posto smo u jeku virusa (svinjskih i nesvinjskih ;), ako bi neki lekar bio ljubazan da nam napise kako da pojacamo imunitet...na prirodnoj osnovi naravno ;).

--
hvala, Miki.
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Re: Ehinacea za imunitet

Post od zmiki »

No one knows?! Zvao sam apoteku da ih pitam za ovo, oni su mi rekli da je u redu i da se moze piti, ali nisam siguran jer znam da sam negde procitao da se Ehinacea ne treba piti dugo, vec nesto 2-4 nedelje pa pauza 1-2 meseca ili sl.
Danica 21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 10:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Danica 21 »

Ehinacea ne sme da se uzima duze od dva meseca u kontinuitetu
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Hvala. Da, i ja sam tako nesto cuo. A kada se uzima 2 meseca, kolika vremenska pauza treba da se napravi do ponovnog koriscenja?
Odgovori