Pozdrav! Nadam se da ne ponavljam temu, pretrazila sam forum i ne mogu pronaci slicno pa evo. Da li postoji interakcija Echinacee i Logesta ili nekih drugih oralnih kontraceptiva. Cula sam (ali ne iz pouzdanih izvora) da Echinacea smanjuje dejstvo kontraceptiva ali ono sto je sustinsko pitanje da li je ona tada kontraindikovana. Moj porodicni ljekar je u fazonu "ma to je prolazni pad imuniteta, ne bih ja tu nista, samo vitamini, voce", tako da on bas nije za saradnju po ovom pitanju. Medjutim ja vec sigurno 10-ak godina ako ne i vise obolijevam od gripa i prehlade svakih 15 dana (bez pretjerivanja), razlicitih infekcija, i uopste osjecam slabost i nedostatak energije. Imam 24 godine, nepune 4 koristim Logest, s pauzama. Hvala unaprijed.
Sjajan forum!
Echinacea i Logest
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Za pravo pitanje koji si postavila moraćemo da čekamo lekara
jer ja ne znam za to da li sme mešanje Logesta i ehinacee.
Ali znam da je ehinacea odlična, ja sam je pila zimus, uzela sam Pharmanovinu www.pharmanova.co.yu (zeleno pakovanje 30 kapsula) i svaki dan po jednu - pije se dva meseca znači 60 kapsula što znači da sam utrošila 2 kutijice.
Znam samo da je kontraindikovana u trudnoći i dojenju ali samo zato što još uvek nije dovoljno ispitano dejstvo na plod ali postoji mogućnost da može i tad samo što naravno dok se ne ispita nikome se ne preporučuje ispitivanje na sebi.
Dva meseca uzimanja je blagotvorno i pomaže, ako se uzima duže može od dva meseca može da dovede do kontraefekta a pauza između korišćenja je najmanje 2 nedelje ali mislim da je dovoljno da se jednom godišnje u doba gripa, prehlada uzastopno tih 2 kutije.
Valjda za veliku kilažu isto ide 2 meseca samo što se pije po dve kapsule dnevno što znači da se za 2 meseca utroše 4 kutije.
Ima i drugih proizvođača ehinacee samo što sam koristila ovu.
Davala sam je i mom detetu isto Pharmanovinu samo sirup, 5 ml dnevno i zove se Ehido isto u toku zime.

Ali znam da je ehinacea odlična, ja sam je pila zimus, uzela sam Pharmanovinu www.pharmanova.co.yu (zeleno pakovanje 30 kapsula) i svaki dan po jednu - pije se dva meseca znači 60 kapsula što znači da sam utrošila 2 kutijice.
Znam samo da je kontraindikovana u trudnoći i dojenju ali samo zato što još uvek nije dovoljno ispitano dejstvo na plod ali postoji mogućnost da može i tad samo što naravno dok se ne ispita nikome se ne preporučuje ispitivanje na sebi.
Dva meseca uzimanja je blagotvorno i pomaže, ako se uzima duže može od dva meseca može da dovede do kontraefekta a pauza između korišćenja je najmanje 2 nedelje ali mislim da je dovoljno da se jednom godišnje u doba gripa, prehlada uzastopno tih 2 kutije.
Valjda za veliku kilažu isto ide 2 meseca samo što se pije po dve kapsule dnevno što znači da se za 2 meseca utroše 4 kutije.
Ima i drugih proizvođača ehinacee samo što sam koristila ovu.
Davala sam je i mom detetu isto Pharmanovinu samo sirup, 5 ml dnevno i zove se Ehido isto u toku zime.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 21, 2007 11:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bolje proveri kod lekara krvnu sliku, to što imaš često gripu može biti vezano za poremećen rad unutrašnjih žlezda koje su uzdrmane uzimanjem kontraceptiva. Ja sam pila neki drugi kontraceptiv dve godi i napravila sam priličan kurtšlus u organizmu.
A treba ti svakako nešto za jačanje imuniteta i čišćenje organizma.
Pooozzz...
A treba ti svakako nešto za jačanje imuniteta i čišćenje organizma.
Pooozzz...