Dva infarkta i blagi šlog

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
dejjan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 7:15 pm

Dva infarkta i blagi šlog

Post od dejjan »

Moj otac je 2005.god. imao prvi infarkt.Pre dva meseca je imao jos jedan a u isto vreme mu je i pala usna i pricao je nerazumljivo od prilike 5 min.U bolnici je ležao mesec dana i ugradili su mu stent a predhodno razbili tromb.Na prijemu su mu radili ct glave ali se nista nije videlo pa su svu pažnju usmerili na srce.Pre odpustanja iz bolnice su mu opet radili CT glave i napisali"u strukturama ponsa sa leve strane vidi se nehomogena zona hipodenziteta koja moze odgovarati artefactu ali se nemoze iskljuciti ni ishemija".Moj otac od tada malo nerazgovetno priča,leva noga i ruka su mu slabije(od desne) i hladne.Ponekad mu se desi da nemoze da kontrolise mokrenje i mnogo je zaboravan.Moje prvo pitanje je da li treba da uradi dopler krvnih sudova vrata i magnetnu rezonancu glave.Drugo pitanje se odnosi na invalidsku penziju t.j. da li on uopste ima sanse da je dobije.(najveci problem je sto on sve ovo sto mu se desava odbija da prihvati i govori kako mu nije nista i jako je razdražljiv).Unapred hvala.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Dva infarkta i blagi šlog

Post od drbgd »

vas otac mora da drasticno redukuje sve faktore rizika i redovno uzima lekove.
javite se na pregled neurologa u ustanovu koja se samo time bavi (npr. bolnica sveti sava u bg)
dejjan
Novi član
Novi član

Post od dejjan »

Hvala na odgovoru a sta znaci ovo "u strukturama ponsa sa leve strane vidi se nehomogena zona hipodenziteta koja moze odgovarati artefactu ali se nemoze iskljuciti ni ishemija".Da li neko moze da mi odgovori za invalidsku penziju da li ima neke sanse jer znam da je sada mnogo rigoroznije nego ranije.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

to znaci da taj ko je citao nije mogao definitivno da se odluci da li vidi gresku ili oziljak infarkta.
tesko je reci da li ce se invalidska komisija izjasniti da treba da dobije penziju!
verovatno ce njihov dr uraditi eho srca i ponovo pogledati nalaz CT, ili ce se odluciti da ponove i taj pregled
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Invaliditet se dobija ne samo zavisno od stanja posle infarkta i/ili šloga, već i zavisno od starosti, radnog mesta, ranije dužine lečenja, drugih pratećih bolesti. Danas skoro da nema pravila. Ali ako otac ima bar 25-30 godina radnog staža, ako ima bar 55 godina života i ako je zaista tako loše kao što navodite, a nadležni neurolog i kardiolog napišu da je potrebna IK i da je potrebno dodeliti 1. kategoriju, onda ima velike šanse da bude penzionisan.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
dejjan
Novi član
Novi član

Post od dejjan »

Hvala na odgovorima .Otac mi je upravo izasao iz Sokobanjske sa oporavka pa ce mo odmah da krenemo sa sredjivanjem penzije.
Jedi Knight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 25, 2010 1:44 pm

Post od Jedi Knight »

Ljuta paprika i glog, ovo su fantasticne biljke i mogu se uzimati u velikim kolicinama. Ljuta paprika trenutno prekida srcani udar. Proucite jos o tim biljkama na internetu. I neka se polako skine sa farmaceutskih lijekova.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

"Neka se polako skine sa farmaceutskih lekova." ????
"Ljuta paprika trenutno prekida srcani udar." ???????????????????????
:o :o :o
:roll: :roll: :roll:
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori