Internista koji me leci vec 9 godina od hipertenzije me je poslao na laboratorijsku analizu krvi posle kutije SINELAP-a. Lipidogram pre je bio: ukupni hol 5.72,trigliceridi 3.81, HDL hol. 0.95 LDL hol. 3.04, index ateroskleroze 3.20. AAST 74, ALT 67, kreatinin 104, acidum uricum 579. Analiza je radjena 28.05. Dok sam pila ove lekove ( terapija za hipertenziju je Tritace comp, 2.5mg Concor ujutro i 2.5mg Concor uvece)bila sam na rezimu ishrane redukovanog unosa belancevina zivotinjskog porekla. U medjuvremenu sam isla na ultrazvuk tiroidne zlezde koja mi je uvecana i ne proizvodi dovoljno hormona (lab. nalaz je pokazao da je TSH 16.983). Terapija endokrinologa je Euthyrox a 50 ujutro, i rezim ishrane za dijabeticare koji podrazumeva dosta belancevina zivotinjskog porekla.Danasnji rezultati su: AST 107, ALT 98, GAMA GT 58 ,kreatinin 87, acidum uricum 422, ukupni hol. 7.61, trigliceridi 3.08, HDL hol 0.86, LDL hol 5.35, index ateroskleroze 6.22.Da li je moguce da tiroidna zlezda napravi haos u organizmu? Koga da slusam, internistu ili endokrinologa? Da, gojazna sam iako vodim racuna o ishrani i dosta se krecem.
Unapred zahvalna na savetu, Stasa
dva doktora, a razliciti saveti
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 7:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt: