Dupliranje slike

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
VUKICAMRDAK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 10:48 pm

Dupliranje slike

Post od VUKICAMRDAK »

Prije vise od dva mjeseca pocela je da mi se duplira slika pri pogledu pravo i desno. Prvih dana sam to tesko podmosila ali sam se nadala da je to nesto sto ce proci ali sad je vec postalo veliki i neizdrzivi problem jer ni poslije dva mjeseca nikakvog pomaka na bolje nema vec mi je samo losije.
Opisacu vam moj put i dijagnoze koje su postavljene:

1) 28.09. 2007 odlazak kod ocnog ljekara-dijagnoza diplopija, terapija beviplex 3x1, preporuka i uput za neurologa

2)neurolog- konstatovano da imam temperature koje se krecu od 37-38 stepeni, glavobolja u ceonom predjelu prema potiljku, pojava povracanja, terapija 20% manitol, dexazon ampule 4mg, ranisan i diklofen po potrebi , uput za CT endokranijuma

3)neurolog- nalaz CT uredan - na nativnim skenogramima ne vide se znaci pat.promjena kako u mozdanom parenhimu tako i extracelebralno. Komorni sistem je odgovarajuceg polozaja i velicine.

4)neuroloski pregled- temperatura i do 39,sa ocima i dalje problem, terapija longaceph 2mg, OHB12, trental, rapten duo po potrebi, preporuka uraditi MR endokranijuma

5)neurolog- nalaz MR uredan, terapiji dodat oligogal. dijagnoza Cephalea sympt G44, u razgovoru sa neurologom kao uzrok dupliranja slike nevedena moguca upala nerva ili virus.

6) ocni ljekar- preporuka MR hipofize, ultrazvuk stitne zlijezde, kolorni vid, i ultrazvuk orbitale

Od ovih trazenih nalaza svi su uradjeni osim ultrazvuk orbitale

kolorni vid-nalaz uredan
ultrazvuk stitne-uredan
MR hipofize- pokazuje nalaz koji odgovara pituitarnoj hipeplaziji i upucuje na endokrinologa

hormoni: TSH 0.73
FSH 104
LH 73.9
prolaktin 197
kortizol: u 8h 593; u 17h 285

7)endokrinolog - terapija bromergon 2.5 mg i upucuje na ocnog ljekara.

Za ovo vrijeme od 2 mjeseca nema nikakvog poboljsanja a i niko nije u stanju da navede zbog cega je problem nastao. Najgore od svega je sto ne mogu da funkcionisem normalno jer nisam u stanju sama da izlazim i obavljam ustaljene dnevne obaveze. Za cijelo ovo vrijeme sam na bolovanju,prosvetni sam radnik ali svoj posao ne mogu da obavljam u ovakvom stanju. Ako neko moze da mi pomogne barem savjetom ili preporukom kako dalje, bila bih vam zahvalna. Ako je bilo slicnih iskustava molim vas da mi pisete kako ste prevazisli problem.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Jedino sto mogu da VAm kazem jeste da ste isli dobrim putem i da su svi svoj posao dobro i pedantno uradili, ono sto je vazno jeste da se na CTu i MR glave i hipofize ne vide nikakve promene u smislu tumora ili aneurizme. Isli ste logicnim dijagnostickim redom i ono sto je iz svega najverovatnije, a to su Vam i lekari rekli, jeste da ste imali neku virusnu infekciju (u prilog cega i temperatura koju pominjete) i da je virus zahvatio ocni zivac i doveo do upale te da ovo moze usloviti duple slike. Da li na oba oka imate diplopiju (zatvorite jedno oko rukom, a gledate na drugo pravo, desno, levo - da li imate dvoslike, i obratno?) OVo je vazno samo u odredjivanju koji je deo ocnog zivca zahvacen, sto i nije sustinski bitno, ali ako imate diplopiju samo na jednom oko, mozete ga pokriti (povojem) i gledati i funkcionisati sa onim na kojem nemate dvoislike dok se zivac ne oporavi. Ukoliko na oba oka imate diplopiju, prosto cete morati sacekati da dodje do oporavka zivca, to na zalost obicno traje duzi vremenski period i ne moze se predvideti koliko je to vremena. Uzimajte predvidjenu terapiju. MOja Vam je preporuka da zaboravite na Oligogal i beviplex, koji je bogojavljenska vodica i beskoristan preparat domace proizvodnje, vec da nabavite neki dobar, strani kompleks B vitamina i da njih pijete. Drugo zaista ne mozete mnogo da ucinite, unesite mnogo zelenog i crvenog povrca u ishranu i cekajte da prodje. Javljajte se redovno na kontrole ocnom lekaru kao sto Vam kazu, ostanite i dalje na bolovanju (ma koliko da Vam je muka od toga i da Vas to kosta, ali i ovako je strajk :) ). Sa virusom se moze boriti samo sistem koji je odmoren i odmoran, imunitet koji je dovoljno jak i osposobljen da radi svoj posao. Zato sme odmora i vitamina, a mozete ukljuciti i Vit C od 500 mg jedan dnevno, nema nikakve druge pomoci. Naravno, ako pusite podrazumeva se da hitno i momentalno prestanete! POzdrav i srecno, pa javite kako Vam je
VUKICAMRDAK
Novi član
Novi član

Post od VUKICAMRDAK »

Garfield napisao:Jedino sto mogu da VAm kazem jeste da ste isli dobrim putem i da su svi svoj posao dobro i pedantno uradili, ono sto je vazno jeste da se na CTu i MR glave i hipofize ne vide nikakve promene u smislu tumora ili aneurizme. Isli ste logicnim dijagnostickim redom i ono sto je iz svega najverovatnije, a to su Vam i lekari rekli, jeste da ste imali neku virusnu infekciju (u prilog cega i temperatura koju pominjete) i da je virus zahvatio ocni zivac i doveo do upale te da ovo moze usloviti duple slike. Da li na oba oka imate diplopiju (zatvorite jedno oko rukom, a gledate na drugo pravo, desno, levo - da li imate dvoslike, i obratno?) OVo je vazno samo u odredjivanju koji je deo ocnog zivca zahvacen, sto i nije sustinski bitno, ali ako imate diplopiju samo na jednom oko, mozete ga pokriti (povojem) i gledati i funkcionisati sa onim na kojem nemate dvoislike dok se zivac ne oporavi. Ukoliko na oba oka imate diplopiju, prosto cete morati sacekati da dodje do oporavka zivca, to na zalost obicno traje duzi vremenski period i ne moze se predvideti koliko je to vremena. Uzimajte predvidjenu terapiju. MOja Vam je preporuka da zaboravite na Oligogal i beviplex, koji je bogojavljenska vodica i beskoristan preparat domace proizvodnje, vec da nabavite neki dobar, strani kompleks B vitamina i da njih pijete. Drugo zaista ne mozete mnogo da ucinite, unesite mnogo zelenog i crvenog povrca u ishranu i cekajte da prodje. Javljajte se redovno na kontrole ocnom lekaru kao sto Vam kazu, ostanite i dalje na bolovanju (ma koliko da Vam je muka od toga i da Vas to kosta, ali i ovako je strajk :) ). Sa virusom se moze boriti samo sistem koji je odmoren i odmoran, imunitet koji je dovoljno jak i osposobljen da radi svoj posao. Zato sme odmora i vitamina, a mozete ukljuciti i Vit C od 500 mg jedan dnevno, nema nikakve druge pomoci. Naravno, ako pusite podrazumeva se da hitno i momentalno prestanete! POzdrav i srecno, pa javite kako Vam je
Za pocetak, pusac sam ali cu se i toga odreci naravno. Ja u stvari jedino i funkcionisem tako sto zatvorim jedno oko. Cesto mijenjam oko koje zatvaram s tim da mi je mnogo lakse kad je zatvoreno desno. Interesuje me koliko oporavak zivca moze da traje. Ne mogu da se pohvalim dobrim imunitetom zbog bolesti sa kojom se borim dugi niz godina. Prije 26 godina sam imala operaciju kojom je odstranjem lijevi bubreg zbog tumora. Prije 4 godine pojavile su se promjene na nadbubreznim zlijezdama pa je operativni zahvat vrsen obostrano. Na svoju licnu odgovornost sam odbila hemoterapiju koja je tada propisana (najjaci oblik). U toku ove 4 godine sam bila u dosta dobrom stanju ali su od juna poceli novi problemi koji su se manifestovali bolovima u stomaku. Ustanovljene su promjene na jetri zbog cega su onkolozi preporucili hemoterapiju Mitotan. Zbog problema sa ocima ne mogu da primam hemoterapiju. Smatrate li da je problem sa jetrom mogao da izazove problem sa ocima i postoji li nesto sto bi ste preporucili za jacanje imuniteta?
Hvala vam na brzoj reakciji, pozdrav
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Apsolutno vam ne mogu reci koliko moze trajati oporavak zivca. Metastaze na mozgu su iskljucene CTom i MR mozga, pa je bar to nesto oko cega ne morate brinuti (a sto bi moglo biti uzrocnik ovakvih tegoba sa ocima, ali kod Vas eto srecom nije). Za jacanje imuniteta rekla sam Vam, vitamin B kompleks, dosta vitamina C, dosta sirovog povrca, Echinacea je dobar imunostimulant ali o tome se morate konsultovati sa hepatologom. Ne znam zasto ste odbili hemoterapiju na svoju odgovornost, da li ste imali ili ne razlog, no posledice toga dosle su sada. NEzgodno je sto ne mozete primati Mitotan, ali sta je tu je. Ne smatram da je problem sa jetrom izazvao problem sa vidom (sem pod uslovom da se radi o metastazama na mozgu a to ocito nije slucaj bar po dijagnostici koja je radjena). Pozdrav
VUKICAMRDAK
Novi član
Novi član

Post od VUKICAMRDAK »

Garfield napisao:Apsolutno vam ne mogu reci koliko moze trajati oporavak zivca. Metastaze na mozgu su iskljucene CTom i MR mozga, pa je bar to nesto oko cega ne morate brinuti (a sto bi moglo biti uzrocnik ovakvih tegoba sa ocima, ali kod Vas eto srecom nije). Za jacanje imuniteta rekla sam Vam, vitamin B kompleks, dosta vitamina C, dosta sirovog povrca, Echinacea je dobar imunostimulant ali o tome se morate konsultovati sa hepatologom. Ne znam zasto ste odbili hemoterapiju na svoju odgovornost, da li ste imali ili ne razlog, no posledice toga dosle su sada. NEzgodno je sto ne mozete primati Mitotan, ali sta je tu je. Ne smatram da je problem sa jetrom izazvao problem sa vidom (sem pod uslovom da se radi o metastazama na mozgu a to ocito nije slucaj bar po dijagnostici koja je radjena). Pozdrav
Poslednja dijagnoza glasi Paresis abducentis, i objasnjeno mi da je u pitanju djelimicna paraliza ocnog nerva. Zanima me sta sve moze biti uzrok tome, koliko oporavak moze da traje...
Hvala, Vukica
Odgovori