Pozdrav svima..ja pisem za slucaj moje devojke koji je naravno i moj problem jer ne znam kako da joj pomognem a nemocan sam.U aprilu..bila je neka epidemija nekog virusa svi u kuci mi bili sa slicnim ili istim simptomima..kijavica, zapusen nos..majka mi se tresla od temperature...
u isto vreme devojka mi se razboli..simptomi...kijavica, zapusen nos..zacementiran....pila je samo vitamine i uzimala Olynt sprej za zapusen nos...polako posle 7-10 dana joj to rposlo a javila se blaga temperatura..37.2 do uvece maksimalna je 37.5
Tako je bilo oko 10tak dana...samo temperatura i nista vise...ode kod lekara..dali joj neke tablete ne secam se koje....ispila i posle 7 dana terapije temperatura isto 37.2 uglavnom do 37.4.. ode kod lekara....daju joj Hemomicin da pije...ispila to i nema temperature...i sve j eOk bilo 7 dana...posle ope tse vrati..37.2 grlo joj crveno i kaze kao da je svrbi
ode kod lekara..uput za Rendgen pluca i sinusa...sinusi pokazali malu upalu koja je kao prosla a pluca OK...krvna slika sve Ok samo Lymfociti povecani....onda je pocela da se inhalira zbog sinusa i izbacivala dosta belicasto zuckast sekret i uzima dosta vitamina C sumece i grehjpfrut, limun itd...
tako smo gurali jedno 2 nedelje sa temperaturom od 37.2 ujutru a uvece obino spadne na 36.7....posle tih 2 nedelje sve je bilo ok..7 dana temp je 36.6. Prethodni bris grla i jezika je Ok...
Kad se javile temperature..urade opet krv, urin i bris krajnika...krajnici malko oteceni..na vratu sa obe strane moze da se napipaju po jedna limfna zleza blago uvecane koje setaju..nisu cvrste na jednom mestu (tkao je meni bilo kod infektivne mononukleoze)
analiza krvi..sve Ok..limfociti na normalu..urin malo vis ebakterija ali Ok...
Bris krajnika-Candida albikans masa
sada je od terapije dobila Daktanol gel za grlo i opet uzima vitamine...
tempratura i dalje prisutna 37.1-37.2 ali uvece padne ispod 37.
Osim temperature sada nista drugo ne oseca...umara se kad seta ali misli da je od temperature....od malih nogu ima problema sa tahikardijom da su joj ubrzan rad kao detetu smirivali pritiskom na ocne jabucuce....
--- sada tih problema sa srcem toliko velikih nije bilo..po nekad joj se javi tahikardija i to je to..vise kao kratkotrajno lupanje srca...
---kao mala je isto imala dugo temperaturu koju nisu mogli da objasne i rekli joj da ne meri i nije i to je kao proslo samo od sebe...
--- vrlo cesto ima vaginalnih problema sa kandidom isto...skoro mesecno uvek ima povecan sekret i na brisu se vidi da je kandida
--- sada bris pokazuje samo povecanu 3 grupu
--- bris krajnika je cist..mada misli da joj nisu dali 2 rezultata jer su dati nalozi da se urade brisevi na gljivice i bakterije samo jedan rezultat su vratili a koji ne znam ali je taj OK
--- treci put smo vadili krv i sve radili i urin i sve je OK...sve na normali...a temp je tu.
sta bi mogao jos da kazem osim da je pre godinu dana drasticno promenila rezim ishrane..nista od belog testa i brasna..bez mleka, jogurta, mesa, jaja...samo kuvano, dinstano....soja...povrce itd..sto je dobro ali je dosta smrsala..ali kaze da se sada bolje oseca (napominjem da je normlne konstitucije i da nije drzala dijetu)
--- slabo se krece jer dosta uci
--- jedino nismo radili na Koksaki, reumo faktore i stitnu zlezdu testove
Ja sam ocajan i srce mi se cepa a krijem jer moram biti zbog nje jak..
dali neko ima slicnih problema ili zna da nam da neki koristan savet..
Molim vas za pomoc...dali je moguce da je u pitnaju oslabljen imunitet...koksaki..stitna zleza (neka njena drugarica je 1 godinu imala istu temp...i nakon mesec dana u bolniic nasli joj da je neki tumor stitne zlezde z akoji uzima terapiju ali i sada ima blagu temp stalno pa se uplasila bas) dali moze Kandida tako nesto da napravi...(ja znam da bar unazad godinu dana cesto ima problema sa kandidom i vaginalnim sekretom..ali uglavnom se svede na kadnidu i kanesten)..hvala unapred
Dugotrajna temperatura-molim za pomoc
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
PS.
zaboravih da napomenem da se obicno temperatura podigne kad se javi fizicki napor..recimo kao ima dok je u kuic 36.6 i ode do gada i nazad kad se vrati ima 37
sad sam se cuo imala je kad je dosla sa faksa 37.1 a sad ima 36.9
sad sam se cuo imala je kad je dosla sa faksa 37.1 a sad ima 36.9
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
jos jedan podatak
iste simptome je odprilike malo pre nego sto je moja devojka dobila imala i devojka mog rodjenog brata...mesec i vise samo temperatura..ne znaju sta je sve je zivo radila testove i sve je ok..pila je samo vitamine i lezala i samo od sebe proslo???