Dugotrajna niska temperatura?!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Dugotrajna niska temperatura?!
Poštovanje svima na forumu.
Imam sledeći problem: Već dugo (3-4 nedelje) imam temperaturu koja se kreće između 36,9 i 37,4. Nikakve konkretne druge simptome nemam (naravno malaksalost zbog temperature). Malo češće mokrim i imam utisak da kada se obilno izmokrim da mi tada spadne temperatura (36,9), ali to nije uvek slučaj. Čas mi je hladno, čas mi je toplo. Analize mokraće su u redu. Krvna slika je u redu (kreatinin malo povećan). Test za štitastu žlezdu je u redu, mada na ultrazvuku su mi rekli da je desni režanj blago uvećan (u smislu da nije ništa ozbiljno). Na ultrazvuku bubrega je rečeno da je desni bubreg blago uvećan (opet kažu da nije ništa ozbiljno), navodno ta temperatura zna da se pojavi kad bubreg se ne prazni redovno, pa se on poveća (tada skoči temperatura), a kada se isprazni temperatura padne i da to može da bude od hormona. Rečeno mi je da će to samo od sebe da prođe?!
Ja sam jako uplašena i potrebni su mi neki konkretniji odgovori, jer ovo stanje ne prolazi i plašim se da ukoliko to nije prava dijagnoza, a ja čekam, da se nešto ne iskomplikuje.
Molim Vas za pomoć.
Unapred hvala!
Imam sledeći problem: Već dugo (3-4 nedelje) imam temperaturu koja se kreće između 36,9 i 37,4. Nikakve konkretne druge simptome nemam (naravno malaksalost zbog temperature). Malo češće mokrim i imam utisak da kada se obilno izmokrim da mi tada spadne temperatura (36,9), ali to nije uvek slučaj. Čas mi je hladno, čas mi je toplo. Analize mokraće su u redu. Krvna slika je u redu (kreatinin malo povećan). Test za štitastu žlezdu je u redu, mada na ultrazvuku su mi rekli da je desni režanj blago uvećan (u smislu da nije ništa ozbiljno). Na ultrazvuku bubrega je rečeno da je desni bubreg blago uvećan (opet kažu da nije ništa ozbiljno), navodno ta temperatura zna da se pojavi kad bubreg se ne prazni redovno, pa se on poveća (tada skoči temperatura), a kada se isprazni temperatura padne i da to može da bude od hormona. Rečeno mi je da će to samo od sebe da prođe?!
Ja sam jako uplašena i potrebni su mi neki konkretniji odgovori, jer ovo stanje ne prolazi i plašim se da ukoliko to nije prava dijagnoza, a ja čekam, da se nešto ne iskomplikuje.
Molim Vas za pomoć.
Unapred hvala!
Re: Dugotrajna niska temperatura?!
Greska u pisanju: Kreatinin je malo niži nego sto bi trebao da bude, a ne visi.
jeste li pogledali zube? posto vam temperatura traje vec neko vreme, uzmite uput za infektivnu kliniku.
najverovatnije nije nista strasno, ali se proverite u svakom slucaju.
i znajte da ima masa nas koji se odlicno osecamo sa tim subfebrilnim temperaturama, ako ce vam biti lakse
najverovatnije nije nista strasno, ali se proverite u svakom slucaju.
i znajte da ima masa nas koji se odlicno osecamo sa tim subfebrilnim temperaturama, ako ce vam biti lakse

Da li je moguće da su zubi ako je sedimentacija mirna (niska).
sasvim moguce. mirna sedimentacija nema dijagnosticki znacaj, tj ne iskljucuje mogucnost upale, kod zuba posebno.
!
Povisena temperatura konstanta jeste znak da nesto u organizmu nije kako treba.... znam posto sam je i sama imala jako dugo, posle se ispostavilo da imam problema sa jetrom.. preporucujem za svaki slucaj odlazak na infektivnu klinku! srecno!
Evo ja vec preko 20 dana imam identicnu situaciju...temperatura izmedju 36.9 i 37.4,ujutru je nesto manja,uvece uglavnom skoci na 37.4...
Ne znam da l' je zbog temperature,ali konstantno sam malaksao i umoran.
Jedino sto bi pored toga mogao da kazem je da osecam s vremena na vreme blagi tupi bol sa desne strane u stomaku(koji verovatno ne bih ni primetio da nemam ovu temperaturu ovako dugo),sto me i nateralo da napisem poruku jer je neko rekao da je imao iste probleme i da je otkrio problem sa jetrom.
Dakle,kako si okrila te probleme sa jetrom,i kakav je problem bio? Nesto opasno?
A da,vadio sam krv,i rezultati su mi dobri,osim blago smanjene vrednosti trombocita(imam 130,a normalno je 140-500)...
I od ponedeljka ocigledno moram dalje na preglede...
Ne znam da l' je zbog temperature,ali konstantno sam malaksao i umoran.
Jedino sto bi pored toga mogao da kazem je da osecam s vremena na vreme blagi tupi bol sa desne strane u stomaku(koji verovatno ne bih ni primetio da nemam ovu temperaturu ovako dugo),sto me i nateralo da napisem poruku jer je neko rekao da je imao iste probleme i da je otkrio problem sa jetrom.
Dakle,kako si okrila te probleme sa jetrom,i kakav je problem bio? Nesto opasno?
A da,vadio sam krv,i rezultati su mi dobri,osim blago smanjene vrednosti trombocita(imam 130,a normalno je 140-500)...
I od ponedeljka ocigledno moram dalje na preglede...
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 2:10 am
Zasto bar nisi napisao sve analize sem trombocita?Nisu "blago snizeni",nego niski trombociti.Jel imas jos neki simptom za koji mozda mislis da je nevazan ali ti je neobican?i koliko god.imas?
Nisam napisao ostale rezultate krvi jer su,citiram doktora,"perfektni"...ali napisacu ih ujutru posto su kod mame koja sad spava.
Imam 23 god i nikada nisam imao nikakve probleme,i nikakvih naslednih bolesti osim sto tata i deda imaju cir na dvanaestopalacnom crevu...
Dakle,pored konstantno niske temp i malaksalnosti(koja varira,nekad sam ok,nekad bas malaksao),osecam taj tupi bol ispod desnog rebra,ali ne na dodir i ne konstantno,nego me recimo par puta dnevno da kazem bas neprijatno "zigne".
Sumnjam na jetru jer je tu gde me ziga otprilike jetra,a inace pijem dosta,ne svakodnevno naravno,ali pijem npr jednom nedeljno kad izadjem,i tad se bas napijem (oko 10 piva 0.5l ili oko 0.5l viskija,ili kombinovano)...i tako stalno tokom godine,izuzimajuci ispitne rokove kad pauziram po mesec dana.
Od ostalih simptoma,jedino osecam kao mali pritisak u grudima isto s vremena na vreme,ali doktor ih je poslusao i rekao da su ok. Nemam nikakav kasalj,ne boli me grlo,itd...
Doktor je rekao da je najverovatnije pad imuniteta jer tad budu niski trombociti,ali svakako ce mi dati uput za internistu...
Popio sam kutiju antibiotika,i kao sto sam i mislio,nema veze sa tim,i dalje imam temp i malaksalost.
Imam 23 god i nikada nisam imao nikakve probleme,i nikakvih naslednih bolesti osim sto tata i deda imaju cir na dvanaestopalacnom crevu...
Dakle,pored konstantno niske temp i malaksalnosti(koja varira,nekad sam ok,nekad bas malaksao),osecam taj tupi bol ispod desnog rebra,ali ne na dodir i ne konstantno,nego me recimo par puta dnevno da kazem bas neprijatno "zigne".
Sumnjam na jetru jer je tu gde me ziga otprilike jetra,a inace pijem dosta,ne svakodnevno naravno,ali pijem npr jednom nedeljno kad izadjem,i tad se bas napijem (oko 10 piva 0.5l ili oko 0.5l viskija,ili kombinovano)...i tako stalno tokom godine,izuzimajuci ispitne rokove kad pauziram po mesec dana.
Od ostalih simptoma,jedino osecam kao mali pritisak u grudima isto s vremena na vreme,ali doktor ih je poslusao i rekao da su ok. Nemam nikakav kasalj,ne boli me grlo,itd...
Doktor je rekao da je najverovatnije pad imuniteta jer tad budu niski trombociti,ali svakako ce mi dati uput za internistu...
Popio sam kutiju antibiotika,i kao sto sam i mislio,nema veze sa tim,i dalje imam temp i malaksalost.
-
- Novi član
Mislim da je i tebi sve jasno samo neces da priznas...Izbaci alkohol i ostale "kombinacije" sa istim!Spane napisao:Nisam napisao ostale rezultate krvi jer su,citiram doktora,"perfektni"...ali napisacu ih ujutru posto su kod mame koja sad spava.

Haha,ma ja se samo iskreno nadam da je to,jer sam sasvim dovoljno istraumiran za citav zivot...
Nema potrebe govoriti da idem u penziju sa alkoholicarskom karijerom
Samo ne znam je l' mogu ova temperatura preko 15 dana i niski trombociti da budu indikator tako necega?
Inace,hvala na odgovorima!

Samo ne znam je l' mogu ova temperatura preko 15 dana i niski trombociti da budu indikator tako necega?
-
- Novi član
Ma istraumirace te jos malo,videcesSpane napisao:Haha,ma ja se samo iskreno nadam da je to,jer sam sasvim dovoljno istraumiran za citav zivot...

Jel' normalno da mi je temperatura oko 36, 4 , 36, 5 ujutru i 36, 9 uveče , svakog dana ? Inače dobro se osećam , pritisak normalan , nikakvi bolovi , od lekova sam u poslednjih godinu dana uzimala jedino tablete za kontracepciju i ginko tablete za koncentraciju . .
Iiii da , u poslednjih 3 meseca ugojila sam se 20 kilograma . Da li je to na neki način povezano sa metabolizmom i blago povišenom temperaturom ?