Dugotrajan bol posle im injekcije

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
suncica-123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 02, 2012 2:04 pm

Dugotrajan bol posle im injekcije

Post od suncica-123 »

Mene je bas poteralo sa ovim penicilinom :oops: Pored svog bola prilikom primanja juce, a narocito danas bol traje ceo dan. Juce sam primila cetvrti i bolelo me 2-3 sata posle, mislila sam da je to zato sto me je bas bolelo i dok mi je davala, ova peta od jutros me najmanje bolela, ali posle mi se oduzela cela noga i do veceras sam imala osecaj bola, pecenja u utrnulosti, isti secaj kao u onom trenutku kad sestra ubrizgava. Sta se desava i jel to prolazno posto treba jos tri da primim?
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Re: Dugotrajan bol posle im injekcije

Post od x3x »

Pa bol, generalno, jeste normalna a ako ste zabrinuti zbog inteziteta iste, obratite se sestri ili lekaru.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
suncica-123
Novi član
Novi član

Post od suncica-123 »

Pitala sam i sestru, a danas i doktora i oni kazu da je to zbog straha, odnosno zato sto se stegnem. Kao sto sam prvih par stvarno bila stegnuta (osecala sam kako igla tesko prolazi dok me ubada i bas boli), sad sam uspela da se opustim i ubod gotovo ne osetim samo kad pocne da ubrizgava, ali bol je i dalje prisutan i traje bas dugo. Od kad je taj bol prisutan javljaju mi se i veci podlivi, tako da mi je cela guza modra i bas booooooli!
steva_89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2012 5:00 pm

Post od steva_89 »

suncica-123 napisao:Pitala sam i sestru, a danas i doktora i oni kazu da je to zbog straha, odnosno zato sto se stegnem. Kao sto sam prvih par stvarno bila stegnuta (osecala sam kako igla tesko prolazi dok me ubada i bas boli), sad sam uspela da se opustim i ubod gotovo ne osetim samo kad pocne da ubrizgava, ali bol je i dalje prisutan i traje bas dugo. Od kad je taj bol prisutan javljaju mi se i veci podlivi, tako da mi je cela guza modra i bas booooooli!
Velika vecina medicinskih sestara i ne znaju bas da daju intramuskularne injekcije kako treba, cast izuzecima.
Da jeste, igla lakse prolazi kroz opusten misic, a ne zategnut to je normalno, ali da neko kaze da je TO razlog bola nakon injekcije je debilizam.

Postoji mogucnost da je pogodjen krvni sud, da li si pitala medicinsku sestru da li aspirira prilikom davanja injekcije , tj da li povuce spric da vidi da li je pogodjen krvni sud ili napamet ubrizgava rastvor ?

Mogucnost da se pogodi krvni sud u predelu gluteusa ( guzice :) ) je jako mala, ali postoji sansa u zavisnosti i kom delu gluteusa se daje injekcija.
Kao sto rekoh, nazalost ne znaju sve medicinske sestre da daju injekcije kako to stvarno treba, nije samo ubodi,ubrizgaj, mozes kuci.

Kazes simptomi utrnuca, pece te predeo u kom je data injekcija ?
Da li imas oteknuce u delu gde je data injekcije, koje je boje oteknuce i da li je loptastog oblika ?
suncica-123
Novi član
Novi član

Post od suncica-123 »

Nisam pitala sestru da li aspirira, ovo su mi prve injekcije posle sto godina. Kad sam ja rekla mojoj mami posle prve injekcije kakav osecaj imam dok mi sestra daje injekciju ona mi je rekla da je to normalno za penicilin (osecaj pecenja i kao da se to pecenje razliva po celoj nozi, bar meni bas neprijatan osecaj) samo sto je prvih dana to trajalo par minuta posle davanja a posle me je takav bol drzao par sati. Ako stojim jedva sednem, ako sedim ili lezim jedva ustanem. Sto se mesta uboda tice mislim da su me bockale malte ne u isto mesto i na obe strane imam modrice precnika 3-4 cm i kad predjem rukom osetim da je oteklo.
Danas sam bila na kontroli i dobila jos tri da primim :oops:
Bambi90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 03, 2014 6:11 pm

Post od Bambi90 »

steva_89 napisao:Velika vecina medicinskih sestara i ne znaju bas da daju intramuskularne injekcije kako treba, cast izuzecima.
Da jeste, igla lakse prolazi kroz opusten misic, a ne zategnut to je normalno, ali da neko kaze da je TO razlog bola nakon injekcije je debilizam.

Postoji mogucnost da je pogodjen krvni sud, da li si pitala medicinsku sestru da li aspirira prilikom davanja injekcije , tj da li povuce spric da vidi da li je pogodjen krvni sud ili napamet ubrizgava rastvor ?

Mogucnost da se pogodi krvni sud u predelu gluteusa ( guzice :) ) je jako mala, ali postoji sansa u zavisnosti i kom delu gluteusa se daje injekcija.
Kao sto rekoh, nazalost ne znaju sve medicinske sestre da daju injekcije kako to stvarno treba, nije samo ubodi,ubrizgaj, mozes kuci.

Kazes simptomi utrnuca, pece te predeo u kom je data injekcija ?
Da li imas oteknuce u delu gde je data injekcije, koje je boje oteknuce i da li je loptastog oblika ?
Primila sam inekciju Voltarena pre 20 dana. Prvih par dana me je bolelo, kao i uvek od inekcije, međutim stvorila se kvrga loptastog oblika koja me svakog dana sve više boli (ili samo imam takav osećaj). Malo je modro na području gde je kvrga. Da li treba da se zabrinjavam, šta je u pitanju? Hvala unapred!
Odgovori