Dugogodišnji problem sa stresom/živcima, pomoć?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
pedja993
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2015 11:50 am

Dugogodišnji problem sa stresom/živcima, pomoć?

Post od pedja993 »

Ovako.. Imam 22 godine i godinama imam problem sa nekom vrstom tika ili ne znam kako to da nazovem.. U prevodu, retko kada mogu da sedim miran (pod ovo ne mislim da se koprcam, ali videćete već u ostatku teksta), stalno sam pod nekim stresom, skoro nikad nisam opušten, a nemam razloga da budem.

Npr. svako veče kada legnem da spavam (ovo je sigurno 10ak godina aktivno sigurno), konstantno stiskam prste na nogama i to radim neprestano.. Možda vam smešno zvuči, ali moram da opišem to skroz detaljno, da bi neko od vas možda znao o čemu se radi... Bukvalno pravim tempo, neki ritam.. Stisnem prste na levoj nozi, pa levu butinu i tako na desnoj strani i tako u krug i to baš brzo.. Godinama bukvalno i ne primećujem to, jer je postala kao neka navika.. Mislim da to radim svako veče kada legnem da spavam, a sa prstima na nogama i u toku dana tipa kada sam za računarom, u prevozu, dešava se često..

Takodje je moja devojka primetila da kada legnemo da spavamo, ja se bukvalno cimnem par puta da ja to nisam ni svestan. Bukvalno legnemo i posle 10 sekundi se cimnem i ona mi kaže kada to uradim, a ja uopšte nemam osećaj da to radim, a budan sam, samo zatvorim oči.

E sad, ja shvatam da je to neka nervoza, živci ili šta već, ne verujem da je samo tik... Plaši me što to radim godinama i nikada nisam to shvatao ozbiljno.. Inače sam takav da se za gluposti iznerviram, ne znam zbog čega, ali bukvalno je glupost neka dovoljna da puknem ponekad.. Pokušavam da se što manje nerviram, ponekad uspe neko vreme, ali čim imam neki pritisak, tipa da spremam ispite i da ne mogu da stignem ili bilo šta, tada pucam na sve... Mislim da mi je to od malena, tj. u osnovnoj sam se dosta nervirao oko nekih predmeta i malo sa mojima i možda je od tada i počelo (lupetam, ali pokušavam kao da povežem sa nečim).

Sve ovo deluje kao da sam neki čudak, ali to su neke sitnice koje se ne vide, a koje ja baš često radim, pa sam se zabrinuo da ne šteti zdravlju (što sigurno šteti, ali da vidim koliko i kako da rešim to), a popričaću sa mojima o tome takođe, pa da odem možda kod nekog lekara.

Svako mišljenje bi mi značilo svakako, hvala unapred svima! :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Dugogodišnji problem sa stresom/živcima, pomoć?

Post od aaaca »

Пази само да ти лекари не дају неке лекове за смирење.

Оно стискање ногама пред спавање мени личи као када неко пре одласка проверава кваке на вратима педесет пута.

Иначе могу да ти препоручим мало веће квалитетних витамина Б1 и Б6:
http://www.nowfoods.com/Vitamin-B-1-Thi ... ablets.htm

http://www.nowfoods.com/Vitamin-B-6-100 ... psules.htm.

Можда чак и овај комплекс:
http://www.nowfoods.com/Vitamin-B-100-S ... ablets.htm
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Kao što si ovde tražio savet tako možeš i od stručnijih ljudi, nećeš pogrešiti nikako, i slažem se da ne treba gutati lekove-verujem u to.
Ako se lako iznerviraš i planeš-to nije dobro za bilo koga i bilo kakav organizam, a posebno ako se to dešava godinama. Treba raditi na sebi, čitati pozitivnu literaturu, pokušati uskladiti želje sa mogućnostima (verujem da tu ima nekih neusaglašenosti), mada to postoji kod svakog ali u meri da mu ne smeta življenju.
Verujem u to da se sve može naučiti, samo treba strpljivo raditi na tome, uči da ti bude dobro,traži i bavi se stvarima koje će te činiti zadovoljnim, a u isto vreme i tvoje prijatelje i poznanike-veruj mi da terapijski deluje, sebičnost je veoma negativna, iako je svi imamo po malo ali ne valja ako prelazi granicu.
svako dobro
Korisnikov avatar
Mumija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 14, 2009 12:03 am
Kontakt:

Post od Mumija »

pedja993 napisao:Ovako.. Imam 22 godine i godinama imam problem sa nekom vrstom tika ili ne znam kako to da nazovem.. U prevodu, retko kada mogu da sedim miran (pod ovo ne mislim da se koprcam, ali videćete već u ostatku teksta), stalno sam pod nekim stresom, skoro nikad nisam opušten, a nemam razloga da budem.

Npr. svako veče kada legnem da spavam (ovo je sigurno 10ak godina aktivno sigurno), konstantno stiskam prste na nogama i to radim neprestano.. Možda vam smešno zvuči, ali moram da opišem to skroz detaljno, da bi neko od vas možda znao o čemu se radi... Bukvalno pravim tempo, neki ritam.. Stisnem prste na levoj nozi, pa levu butinu i tako na desnoj strani i tako u krug i to baš brzo.. Godinama bukvalno i ne primećujem to, jer je postala kao neka navika.. Mislim da to radim svako veče kada legnem da spavam, a sa prstima na nogama i u toku dana tipa kada sam za računarom, u prevozu, dešava se često..

Takodje je moja devojka primetila da kada legnemo da spavamo, ja se bukvalno cimnem par puta da ja to nisam ni svestan. Bukvalno legnemo i posle 10 sekundi se cimnem i ona mi kaže kada to uradim, a ja uopšte nemam osećaj da to radim, a budan sam, samo zatvorim oči.

E sad, ja shvatam da je to neka nervoza, živci ili šta već, ne verujem da je samo tik... Plaši me što to radim godinama i nikada nisam to shvatao ozbiljno.. Inače sam takav da se za gluposti iznerviram, ne znam zbog čega, ali bukvalno je glupost neka dovoljna da puknem ponekad.. Pokušavam da se što manje nerviram, ponekad uspe neko vreme, ali čim imam neki pritisak, tipa da spremam ispite i da ne mogu da stignem ili bilo šta, tada pucam na sve... Mislim da mi je to od malena, tj. u osnovnoj sam se dosta nervirao oko nekih predmeta i malo sa mojima i možda je od tada i počelo (lupetam, ali pokušavam kao da povežem sa nečim).

Sve ovo deluje kao da sam neki čudak, ali to su neke sitnice koje se ne vide, a koje ja baš često radim, pa sam se zabrinuo da ne šteti zdravlju (što sigurno šteti, ali da vidim koliko i kako da rešim to), a popričaću sa mojima o tome takođe, pa da odem možda kod nekog lekara.

Svako mišljenje bi mi značilo svakako, hvala unapred svima! :)

Poštovani,

Anksioznost može biti veoma razlčite etiologije (pozadine). Ono što ja mogu da preporučim su proizvodi na bazi Aloe Vere, a šta konkretno, kako, gde i slično možemo razgovarati ili putem maila ili po dogovoru u zavisnosti od toga gde živite.

Što se tiče preparata o kojima ja ovde govorim, sa njima imam iza sebe iskustvo od 15 godina i niz pozitivnih iskustava sa korisnicima u raznim vrstama stanja i oboljenja. Ono što je važno jeste da pre svega verujete u sebe, da biste mogli da verujete i u druge i da uvidite da bolest ili stanje nije kraj sveta i da za sve postoji lek. Nekada pre, nekada kasnije.

U potpisu imate moju email adresu, pa mi možete napisati mail, prekopirajte podatke iz posta i eventualno dodajte još detalja, pa da vidimo šta tu može da se radi dalje.

Srdačno Vas pozdravljam
Saveti i preporuke u vezi preparata na bazi Aloe Vera pri lečenju, koje NIKAKO ne isključuju konvencionalno lečenje, na:

Nedić Nikola
+381 60 7170 986 Srbija - Viber
+30 690 8722 323 Grčka - WhatsApp

[email protected]
Odgovori