Dugogodišnja vrtoglavica :(

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

n3ne91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 17, 2016 8:18 pm

Dugogodišnja vrtoglavica :(

Post od n3ne91 »

Pozdrav svima na forumu pre svega, jer sam novajlija. :)

Već neko vreme nameravam da pišem temu, ali nisam tip koji voli da se žali i traži rešenje preko interneta... Ali kada sam obišao preko 15 privatnih zdravstvenih ustanova, lečio se 2 godine u državnoj, i nisam rešio problem, shvatio sam da oni očigledno nisu dovoljno stručni, niti se trude da reše problem, već da uzmu novac (u privatnim) ili da te otkače (u državnim)...

Da pređem na konkretean problem: Vrtoglavica

Nije obična vrtoglavica u pitanju, već osećaj u glavi koji je kao kombinacija pospanosti, vrtoglavice, malaksalosti i usporenosti...

O meni
Imam 25 godina, 70kg, 182cm visok, inače jako uredan i zdrav, vodim računa o svom zdravlju, hranim se zdravo, bavio sam se fizičkim aktivnostima dok me ovo nije snašlo.

O bolesti
Jula 2014te godine se nisam osećao dobro, dobio sam temperaturu oko 40, završio sam na kraju u bolnici i jedva su mi spustili temperaturu. Po njihovom ispitivanju, otrovao sam se nekom hranom, i to je prouzrokovalo temperaturu. Imao sam dijareju danima, bio sam na teškim antibioticima, ali je sve to prošlo za oko 6-7 dana.
Nakon izlaska iz bolnice, osećao sam se jako slabo i isti osećaj kao i danas što imam u glavi, koji sam opisao iznad...
Od tada, svi su mi lekari govorili da je taj osećaj u glavi zbog toga što sam dosta oslabio, iscrpljen organizam od bolesti. U međuvremenu, mesecima sam se dovodio u red, pio vitamine, jeo sve zdravo i kvlaitetno, ali se ništa nije poboljšavalo...

Nakon nekoliko meseci sam shvatio da to nije problem koji se tek tako rešava, ali su mi i dalje prepisivali raznorazne antibiotike, od kojih mi ništa nije bilo bolje.

Oko 2 godine sam išao po lekarima, svako mi je prepisivao šta je stigao, sve sam pio, ništa nije pomoglo.
Čak su mi na VMA rekli da je zbog devijacije nosa, jer imam slabiji protok vazduha, i da to može praviti problem. Operisao sam nos, u decembru 2015, skoro godinu dana, a promena nema...

Šta sam proverio
* Centar za ravnotežu - Dobar
* Test na sve moguće viruse preko krvi, od najobičnijih do HIV-a - Sve uredno
* Kod oftamologa - Vid odličan
* Radio sam magnetnu rezonancu - Sve ok

Ovo je nešto ukratko što sam mogao da napišem, da ne davim previše.
Imam kompletnu papirologiju svih lekarskih pregleda, poređane po datumima, gde tačno piše koje sam sve lekove pio i šta sam kontrolisao, koje mogu da dostavim u bilo kom formatu...

Molim vas, ako neko ima bilo kakvu sugestiju, ako bilo kako može da pomogne, bio bih veoma zahvalan, jer ja ne znam gde više da se obratim... Unapred zahvalan svima!!! :/
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Dugogodišnja vrtoglavica :(

Post od aaaca »

Напиши како се храниш и шта и колико пијеш од течности последњих година и каква ти је столица и мокраћа.
n3ne91
Novi član
Novi član

Post od n3ne91 »

Hranim se 4-5 puta dnevno, uglavnom kuvana jaja, ribu, tunjevinu, piletinu sa pirinčem redovno, razne čorbe, uglavnom sa dosta povrća.. Jedem dosta voća preko dana, uglavnom banane, pomorandžu, jabuku, ili napravim voćni miks sa 5-6 vrsti voća... Pijem 2-3 litre vode dnevno, uglavnom pijem vodu, ponekad i po neki voćni sok, gazirano ne pijem.

Uzorak mokraće i stolice su mi uredni, testirali su više puta, sve je normalno..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Мислио сам на твој утисак о мокраћи и столици. Које је боје мокраћа и има ли какав мирис? И каква ти је столица на изглед, да ли има слузи, да ли је тврда или нормална, које боје и колико често је имаш?
n3ne91
Novi član
Novi član

Post od n3ne91 »

Sve mi deluje totalno normalno, kao i oduvek, i pre tog problema sa vrtoglavicom i ostalo...
Žute boje, nema miris, iliti blag-normalan. Stolica nema sluzi, skroz normalna. Obično imam jednom ili dva puta dnevno, tako mi je oduvek :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

ОК. Испада да ти се нешто оштетило приликом те високе температуре које те је ономад снашла. То ћемо касније да анализирамо.

Реци ми још нешто. Какви су ти мишићи на потиљку главе, врату и раменом појасу? Имаш ли чворова, тврдих места? Да ли имаш какве проблеме са вратним делом или кичмом уопште?
n3ne91
Novi član
Novi član

Post od n3ne91 »

Ja to isto mislim, jer sam naglo osetio ovo u glavi, nakon tih temperatura.
Pre toga sam bio potpuno zdrav, i nakon toga se u telu osećam zdravo, ali u glavi i dalje isti osećaj.

Išao sam kod kiropraktirača nakon nekih godinu dana posle "dogadjaja" sa tom temperaturom, i imao sam na vratnom delu neke čvorove, koje je, da kažem razbio. Nakon toga sam išao par puta na masažu, ali nisam osetio neke značajne promene...
Kičma mi je dobra, ali imam neku malu pogrbljenost na napred.
Imam izveštaj lekara specijaliste, pa kaže ovako:

Kod: Obeleži sve

RTG Vratne kičme u dva pravca:

Naglašena fiziološka lordoza i diskretna sinistrodevijacija sagitalne osobine vratne kičme.
Prikazani pršljenovi su uredne morfologije i uredne koštane strukture RTGrafski.

Umereni znaci spondilotičnih promena u smislu subhondalne skleroze terminalnih ploča pršljenskih tela C4 do C6. Ispred očekivanih za dob pacijenta.

Unkartroza C4-6
Diskalni prostori su uredne širine.

Indikovana dalja konsulatcija fizijatra, u slučaju neurološkog ispada indikovan MR L-S kičme.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Могуће је да је температура нешто испровоцирала са вратом или се нешто друго преклопило.

Хајде пробај неколико дана правилно да радиш ове вежбе које сам описао на мом сајту: http://*/index.html?stranica=s ... avlje/vrat Ради их бар три пута дневно па да видимо да ли ће бити резултата.

Имаш ли каквих проблема са ушима или синусима? Да ли те боли када притиснеш прстом у уво или када притиснеш неке кости на лицу?
n3ne91
Novi član
Novi član

Post od n3ne91 »

Nemam nikakve bolove, ni ovako, ni na dodir, pritisak...
Od kako sam operisao devijaciju, redovno kada se probudim ujutru, jedna nozdrva mi je zapušena, nekad leva, a nekad desna. Nakon sat dva, bez korišćenja ikakvih sprejeva, nos mi se otpuši i dišem normalno.
Trenutno ne koristim nikakve preparate, ali kad baš ne mogu da otpušim nos, koristim običan sprej.

Hvala za vežbe, radiću ih sa zadovoljstvom, i više puta ako treba...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Важно је да их радиш лагано и правилно. Ако се сетиш нечега, пиши.
n3ne91
Novi član
Novi član

Post od n3ne91 »

Radim ih svaki dan, više puta, ali se ništa ne menja. Mislim da nije do cirkulacije u vratu, već je neki drugi problem... Voleo bih da čujem neka mišljenja, predloge, kog lekara mogu da posetim, gde da idem...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Хм, па ако се ништа није десило за десет дана онда вероватно циркулација није у питању. Мада можда би требао да пробаш и оне вежбе које сам описао овде: http://*/index.html?stranica=s ... a_racunari

Кажеш да су проверавали центар за равнотежу а средње уво? Ако ти је бубна опна читава можда би могао да испробаш овај домаћи лек, само не би могао истовремено у оба увета да га примениш него са размаком од сат-два: http://*/index.html?stranica=s ... _uvo_upala. И тако неколико дана узастопно.

Свакако би требао да пробаш и са грејањем главе на пример уз помоћ електричног јастучета. Само после грејања не смеш на хладно неколико сати.

Не знам да ли би магнетна резонанца главе нешто могла да покаже, мада није баш јефтина.
goran964
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:03 am

Post od goran964 »

Kada su pregledali centar za ravnotežu,izvršen je pregled i srednjeg uva.Iz navedenog ne vidim da je pregled izvršio neurolog,ne u smislu ravnoteže već neurološkog lokomotornog aparata a ne vidim da je rađen i ultrazvuk karotida da se vidi protok krvi kroz njih i da li se mozak hrani sa dovoljnom količinom krvi.
Takođe,ne vidim ni pregled interniste ili kardiologa koji bi isključili iznenadne oscilacije krvnog pritiska.
Odgovori