Droga za silovanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

boy20
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 4:55 am

Droga za silovanje

Post od boy20 »

Jedna moja drugarica izgleda je bila pod dejstvom te droge i ne seca se nicega bilo je to na novogisnjoj zurci i bas po simptomima sve je tako. Kada se osvestila i dosla kuci celo telo je bolelo ruke ne moze da podigne bas je bole a na nogama ima modrice? Ali ne seca se da li je bila silovana! Pa dal je moguce da se devojka ne seca sexa ako je bila pod dejstvom droge?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Moguce je, nazalost. Ako sumnja na to, trebalo bi sto pre do lekara da uradi test krvi i ginekoloski pregled da bi se videlo da li je bilo nasilne penetracije.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Re: Droga za silovanje

Post od draganvma »

boy20 napisao:Jedna moja drugarica izgleda je bila pod dejstvom te droge i ne seca se nicega bilo je to na novogisnjoj zurci i bas po simptomima sve je tako. Kada se osvestila i dosla kuci celo telo je bolelo ruke ne moze da podigne bas je bole a na nogama ima modrice? Ali ne seca se da li je bila silovana! Pa dal je moguce da se devojka ne seca sexa ako je bila pod dejstvom droge?
Moguce je da ima amneziju za taj period. Za to nije potrebna nikakva droga, dovoljna je i malo veca kolicina alkohola, pa da se doticna nicega ne seca. Sada je manje bitno da li je tu bilo necega ili ne, sto se psihickog momenta tice, jer se doticna ionako nicega ne seca. Potreban je jedan pregled ginekologa, kako bi se prevenirale polne bolesti i eventualna nezeljena trudnoca.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Neka se obavezno javi ginekologu, a psihicki momenat kod ovakvih situacija jeste veoma bitan, i ako se jeste nesto dogodilo i ako se nista nije dogodilo (sam period 'amnezije' i gubitka vremena je veoma traumatican za mnoge ljude, posebno mladje, posebno ako se tome pridruze i strahopvi - sta se dogodilo ako se nesto dogodilo, ili pak sta se sve MOGLO dogoditi). Nakon ginekologa, neka se javi nekom savetovalistu za mlade ili nekom psihologu za mlade ukoliko joj je potreban razgovor i podrska. Pozdrav
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Pa ja i rekoh "sada je manje bitan psihicki momenat" tj da je bitnije da uradi pregled ginekologa radi eventualnih polnih bolesti i trudnoce. Pod tim sam podrazumevao da ce se pregledom potvrditi ili iskljuciti nasilna penetracija a u slucaju potvrdnog nalaza, sve na dalje je standardna procedura: soc. radnik/psiholog/MUP...
Nisam ja koleginice minorizovao NPS momenat, daleko od toga!!!!!!!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

P.S. U konkretnom slucaju, uloga roditelja, psihologa, psihijatra i svih nadleznih institucija je od presudnog znacaja, posebno za u buduce...
Gde su u ovoj prici roditelji, ne vidim ih?
Kakve su to zurke?
Otkud doticna pod dejstvom droge?
Sta je radila drugarica ili sta su radile drugarice, dok se sve desavalo ili se nije desavalo?
Kako to da niko od njenih prijatelja nista ne zna?
Kakvi su to "prijatelji"?
Brine li neko o toj devojci, sem doticne drugarice, koja uzgred receno, nema pojma gde, sa kim i sta je radila njena "najbolja drugarica".
Ovde svakako ima mnogo posla za koleginicu.
Ja toliko.
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Kakav sad psihicki momenat kada se ona nicega ne seca, ako se ne seca najbolje bi joj bilo da se i ne seti, koliko ja znam ako si silovan pod dejstvom ove droge i ne secas se toga,prirodnim putem neces se ni setiti,tako da mislim da je najvaznije da se odstrene sve fizicke posledice, evenutalne, jer mozda do silovanja nije ni doslo,a jok odmah da jurca ko d blesavih psihijatara i ostaloh budala koji ce da kopaju po njenoj dusi i da iskopaju ko zna sta i da upopaste jos jedno mlado bice kako vec svojom nadobudnoscu rade, kao da svaki normalan covek ne zna da dusu svoju mozes samo sam izleciti.
Najbolje bi bilo, i najvise i zelim da bude tako, da se ispostavi da nema ni nezeljene trudnoce,ni bolesti, nikakvih problema, pa da prica bude uzaludna.....
Slika
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

tunks napisao:...blesavih psihijatara i ostaloh budala koji ce da kopaju po njenoj dusi i da iskopaju ko zna sta i da upopaste jos jedno mlado bice kako vec svojom nadobudnoscu rade, kao da svaki normalan covek ne zna da dusu svoju mozes samo sam izleciti.....
Nisu svi NPS nadobudni. Ima i takvih, naravno, kao i svakoj drugoj profesiji. Dokaz za to vam je i koleginica na forumu, koja vrlo nesebicno pokusava da da savete, preporuke, sugestije...ni malo nadobudno, bar ja nisam primetio.
Mozda psihijatrija i nije tako "jasna" kao druge grane medicine ali to je sasvim razumljivo, obzirom da su u svim drugim oblastima medicine lekari u poziciji da se "uhvate" za konkretne entitete a psihijatrija se bavi ljudskom psihom, koja je po prirodi nejasna, nedokuciva, promenljiva, nedostupna "merenjima i premeravanjima", sto je svakako najteze i za opservaciju i za lecenje.
I nisu bas svi jake licnosti, u stanju da se sa svojim problemom sami izbore...nekima je potrebna i strucna pomoc!
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Kolega - samo opusteno: nisam ni mislila da ste minimalizovali psihicku traumu, naprotiv. Samo skrecem paznju (anticipirajuci laicke i uglavnom netacne reakcije tipa "pa ako se ne seca da se nesto desilo - onda nema ni traume!") da sama cinjenica da se neko ne seca sta se desilo i da li se nesto desilo vec jeste trauma sama po sebi koja moze zahtevati pomoc i podrsku strucnog lica. To je sve. Pozdrav.
boy20

Post od boy20 »

Raspitao sam se i postoje tako puno droge kao sto su exer i slicno sto se koriste na zurkama da bi odveli u krevet maloletnice. Ta droga deluje tako sto te ne obori vec ostanes na nogama i ne padas u nesvest ali kada prodje dejstvo zaboravis svega sta se desilo :S. Medjutim jako mi je zao drugarice ona ne sme da ide kod ginekologa zato sto se plasi da lekari jave njenim roditeljima a ona ne zeli da njeni roditelji to saznaju, jer je maloletna. Ubedjujem je na sve nacine da one na pregled nadam se da ce me poslusati.
Evo ga link za sve roditelje za sve devojcice za ceo svet da procitaju da cuvaju drugarice, sestre, cerke od toga!

http://www.novine.ca/arhiva/2007/1098/kanada.asp
Korisnikov avatar
Sophia777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 9:51 am

Post od Sophia777 »

Drago mi je sto ste stavili ovaj link i treba vise da se govori o ovoj pojavi.
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Kako je njoj tesko, to samo ona moze znati, ali ipak pokusaj da je nateras da ode na pregled, ako imate novca idite kod nekog privatnika, zaista ne verujem da ce oni odmah javljati roditeljima, barem ne bez njene saglasnosti, ali ipak joj je bolje da ode sada, nego ne daj Boze, da je pokupila nesto,ili mozda ostala trudna, mozda ne mora odmah ginekologu da kaze da sumnja da je silovana, ako se vec plasi da ce se javiti roditeljima, neka to bude kao redovan pregled ili nesto, u svakom slucaju neka ode, pokusaj da joj objasnis da je to ipak najbolje.
pozz
Slika
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

boy20 napisao:Raspitao sam se i postoje tako puno droge kao sto su exer i slicno sto se koriste na zurkama da bi odveli u krevet maloletnice. Ta droga deluje tako sto te ne obori vec ostanes na nogama i ne padas u nesvest ali kada prodje dejstvo zaboravis svega sta se desilo :S. Medjutim jako mi je zao drugarice ona ne sme da ide kod ginekologa zato sto se plasi da lekari jave njenim roditeljima a ona ne zeli da njeni roditelji to saznaju, jer je maloletna. Ubedjujem je na sve nacine da one na pregled nadam se da ce me poslusati.
Evo ga link za sve roditelje za sve devojcice za ceo svet da procitaju da cuvaju drugarice, sestre, cerke od toga!

http://www.novine.ca/arhiva/2007/1098/kanada.asp
Droga za silovanje (ona koja je bas tome namenjena) zove se rohipnol i cest je 'gost' masovnih zurki, kako na zapadu tako i u Srbiji, samo se o tome kod nas manje prica. Narocito se cesto koristi za silovanje devojcica koje su maloletne. Sto se samog pregleda tice, apsolutno je neophodno da na njega ode: a sto se tice toga da ce ginekolog obavestiti njene roditelje, ginekolog je duzan da se ponasa u skladu sa lekarskom etikom i zakonom te pravnim aktima, a koja stite poverljivost podataka izmedju pacijenta i lekara i naravno da nece reci njenim roditeljima! Ukoliko se pak utvrdi trudnoca, za prekid trudnoce je apsolutno neophodan potpis roditelja tako da ce roditelji onda to neminovno doznati. Ginekolog nakon pregleda moze SUGERISATI pacijentkinji da bi bilo dobro da obavesti roditelje, ili eventualno policiju, ukoliko se utvrdi da je devojcica silovana. Ali pacijentkinja nije duzna da to ucini niti je ginekolog duzan da obavesti njene roditelje i bilo bi protivpravno i protivno lekarskoj etici kada bi to ucinio. Tako da stvarno ne vidim ni jedan razlog da tvoja drugarica ne ode kod lekara sem ako se radi o neugodnosti samog odlaska i pregleda, sto mogu d arazumem - ali pregled je apsolutno NEOPHODAN. Ukoliko je ona iz Beograda, imate Institut za majku i dete i Savetovaliste za adolescentkinje (ginekolosko), u njemu radi Dr Sedlecki Katarina, izvaredan adolescentni ginekolog, odlican lekar, jednom recju jedna divna, topla, i pazljiva zena koja ce se pobrinuti za tvoju drugaricu. Podji sa njom. Verujem da oni mozda imaju i psihologa koji joj moze pruziti podrsku i psiholosku pomoc. Odbijanje da se ode kod lekara sad i pravovremeno spreci nezeljena trudnoca ili neka seksualno prenosiva bolest moze imati kasnije posledice koje ce biti teze za sanaciju i svakako se nece moci sakriti. Uvek postoji opcija da odete privatno kod ginekologa (pregled je oko 2 000 din ili manje od toga), ali zaista ne znam nikog u Beogradu ko bi se bolje pobrinuo za tvoju drugaricu od dr Sedlecki i njene ekipe na IMDu.

Puno pozdrava i srecno.
boy20

Post od boy20 »

Ona je bila nevina pre toga i sada jos se ne zna da li je 100% silovana. Tvrdi da nista nije osetila u polnom organu nakon 2-3 sata sto se osvestila. Ali je priznala da ima modrice na nogama i da je celo telo boli ruke nije mogla sutra dan da podigne sad ima temeraturu. To mozda da bude uzork hladnoce jer je tvrdila da je bila napolje i smrzavala se par minuta. E sad neko strucniji jel moze da objasni kada devojka izgubi prvi put nevinost kako se oseca?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

To je vrlo individualno. Boli samo probijanje himena (koje i ne mora da boli uvek, niti je svaki himen iste debljine/jacine). Devojka moze da bude nevina i da prvi put uopste ne krvari i ne oseti bol. Tako da to ne znaci nista. Cinjenica je da ona ima gubitak pamcenja i bilo sta je moglo da se dogodi. Ona cak i ne zna da li je uzrok te amnezije to sto je bila drogirana ili sto je jednostavno preterano pila ili mesala alkohol sa nekim lekovima ili drogom. Zato mora da ode lekaru koji ne sme da javi nista njenim roditeljima...
Zaključana tema