drhtave ruke....

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
ThePilot
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 18, 2010 7:39 am

drhtave ruke....

Post od ThePilot »

Imam izuzetno podrhtavanje ruku.Dolazi najvise od izrazaja nakon fizickog rada.Doktori me salju psihijatru...Da napomen da mi je nedavno pronadjen cvor na stitnoj zlezdi velicine 18mm,ali biopsija pokala da je sve u redu :wink: POslednjih nekoliko godina dozivljam dosta stresa,kako poslovno tako i na normalnim bazama.U dvadesetim sam godinama.
Da li ima pomoci :-?
stefi992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2010 2:31 pm

Re: drhtave ruke....

Post od stefi992 »

Pozdrav,

citiracu ti ovo "nakon fizickog rada", posto se bavim vec 2-3 godine sa bodi bildingom, imam isti simptom a 19 mi je godina. Dobio sam od teskih tereta na rukama sto je i za ocekivati posle nekog vremena, e sad zavisi kakav fizicki rad i o cemu se radi. Posto sam se upisao za vojnu akademiju, naime pilota, registrovali su to na sistematskom pregledu. Na moje pitanje kako to resiti, odgovor od specijalista glasio je da nema lek za to ali da mozes da zadrzis na tom nivou. Naravno ne radi se o psihickom problemu, to najverovatnije onda moze da se resi.

Nadam se da sam ti pomogao iako nisam lekarski obrazovan...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Do podrhtvanja ruku obichno dolazi zbog slabosti mishica, prenaprezanja mishica i ligamenata, povreda nerava, kompresije nerava usled dugorochnog rada i kontrakcija mishica i ligamenata koji vrse pritisak na nerve, nedostatka secera u mishicima, opet zbog zamaranja i neadekvatnog odmaranja mishica, tj zamora! Isto tako uzrok mogu biti spodiloza vrata, poremecaj posture vratnog dela kicme, ili grudog dela.

Dovoljno je tokom pojave podrhtavanja leci u rekalsirajuci polozaj, omoguciti polozajem da su svi mishici glave, vrata i ramenog pojasa u relaksirajucem polozaju, bez preteranog natezanja misicnih grupa koje odrzavaju glavu i vrat u uspravnom polozaju. Eventualno popiti po jednu kutiju B kompleksa tokom meseca, ili pak na drugi nachin unositi B vitamin! (i to ne spada pivo!)

Nije u pitanju nesto sto ce vam ugroziti zivot a navikavanje na ovakvu pojavu je ipak samo vasa stvar :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ThePilot
Novi član
Novi član

Post od ThePilot »

Nebavim se bodybildingom,mada radio jesam fizicke poslove koje su obuhvatale podizanje tereta(do 25kg).Medjutim u poslednjih 12 meseci,misicna masa na rukama se skoro udvostrucila,e od tada sam primetio da je podrhtavanje sve vise izazenije :cry: u teretanu odem po nekad ,ali i to je retko.

@tamaraft
Redovno uzimam multivitamine(pivo iskljucivo vikednom :lol: )slatkise jedem cak i previse..Nalaze krvi sam radio nedavno i po recima doktora nalazim se na granici nekakvog takozvagog F-Factora.po njegovim recima neka vrsta artritisa.zivim u inostranstvu tako da neznam kako se to kod nas kaze
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Misicna masa koju pominjete verovatno i vrsi pritisak na nerve i stvara osecaj drhtanja!

Nishta strashno, to je jednostavno neshto sto se desava osobama koje u kratkom vremenskom periodu povecaju poprecni presek mishica tj povecaju samo masu misica.

Ako imate reuam faktor na granici onda morate da vodite rachuna o redovnom vezbanju i odrzavanju stalne telesne mase, prevelika opterecenja na zglobove mogu dovesti do povredjivanja i ozbiljnih trauma.
Misice ce se vec nekako snaci i prilagoditi poshto su drugachije tkivo od kostiju i zglobova.

Ono shto vam je bitno je da odrzavate snagu misica koja je dovoljna da vase telo i zgobove drzi u sigurnom polozaju tokom bilo koje aktivnost, da u toku dana posvetite bar pola sata svom telu i radite vezbe istezanja (obratite se terapeutima ili krenite na yogu za pocetnike kako bi nauchili osnovne polozaje za istezanje)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ThePilot
Novi član
Novi član

Post od ThePilot »

Hvala na odgovorima :lol:
Po svoj prilici ja cu uskoro moci da napisem enciklopediju o svojim problemima.A da nisam napomenuo i manjak vitamina D :wink: ,iako sunca ovde imamo u izobilju...
Godine stresa,ratne traume izgleda cine svoje.... 8)
Odgovori