Drhtanje ruku

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

bono1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 07, 2016 8:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Drhtanje ruku

Post od bono1 »

Pozdrav :wink:

Zensko sam, punim ubrzo 21 godinu.
Otprilike prije nekih 6 mjeseci (a mozda i vise) sam primjetila neku slabost misica koja se javlja iskljucivo pri vecim fizickim naporima koju sam pripisivala fizickoj neaktivnosti i provodjenjem vremena pred laptopom medjutim brine me to drhtanje ruku jer gugl nudi svakakve dijagnoze, pa i multipla sklerozu :-? Mislim, situacija generalno nije strasna niti me ometa, ne drhte mi ruke u mirovanju, normalno obavljam sve aktivnosti bez problema, ne drhte cak ni kada ispruzim ruku ispred sebe, ali cim krenem savijati prste gore-dole, tako i oni drhte. Isto i kada savijem jedan prst, krene se tresti neke 3 sekunde i potom stane. Malkice se pogorsa ako sam gladna ili pod stresom.

Inace sam ok zdravlja, dobrog imuniteta, nemam apsolutno nikakve simptome MS niti nekih drugih bolesti tako da ne vjerujem da je nesto ozbiljno u pitanju, ali me svejedno nekako pocelo kopkati. Sad ne znam da li je mozda moguc deficit nekog vitamina, cak mi je nedavno titrao kapak i nekako osjecam kao da mi tijelu nesto fali, ali nisam sigurna sta.

Postoji jos nesto sto sam procitala na internetu, odnosno da tremor ruku moze biti nasljedan i sjetila sam se da ga moj otac oduvijek ima, ali da li je moguce da mi je to tako rano pocelo (bar se meni cini da je rano)? :-? Ustvari, imam nekih problema sa anksioznoscu vec par godina, posebno sam zadnju godinu pod velikim stresom i nervozom sto je mozda moglo biti okidac za ovo stanje...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Drhtanje ruku

Post od aaaca »

То време проведено за лаптопом и интернетом није адекватно. Треба да почнеш да проводиш много више времена на интернету како би темељно проучила твој проблем или да много мање времена проводиш на интернету па да не наилазиш на катастрофичне дијагнозе.
bono1
Novi član
Novi član

Post od bono1 »

Ah, znam da ne bih trebala provoditi previse vremena na internetu, ali covjek kada je anksiozan nekako usput razvije hipohondriju. Pokusavam ne raditi to sebi i izbjegavati gugl dijagnoze, ali nekad to bude jace od tebe. :oops:

Ma ok, u sustini sam iskljucila sve teze bolesti koje se potencijalno mogu povezati sa tremorom ruku jer zaista nemam nikakve simtpome pa ne zelim vise razbijati glavu tim stvarima, ali me eto zanimalo sta moze biti uzrok tome. Ok, stres umije biti okidac, kada sam mirna i odmorna ruke mi se minimalno tresu, ali ne znam da li je moguce da to bude od obicnog manjka vitamina ili je zaista u pitanju urodjeni tremor protiv kojeg ja ne mogu nista.

Voljela bih da je ovo prvo, uzela sam magnezijum jer mi je on prvi pao na pamet, pa cu vidjeti.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

hoce to od droge , batali drogu
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Колико дневно спаваш? Наравно очекујем искрен одговор.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

probaj ruke da ispiras vodenim rastvorom sode bikarboe , mozda ce te proci
bono1
Novi član
Novi član

Post od bono1 »

Jel' ti mene zezas ili sta? :P

A koliko spavam, pa zavisi. Zadnja dva mjeseca radi fakulteta sam skroz poremetila bioritam i zamjenila dan za noc gdje rijetko kad idem spavati prije 6 ujutru, ali u globalu se uspijem naspavati u prosjeku nekih 7-8 sati, zavisi.
Ljetos, kad sam uostalom i primjetila tu neku kao slabost misica i drhtanje ruku sam spavala dosta manje i konstantno bivala umorna, kao da me voz pregazio. Ustajala sam umornija nego kad sam lijegala.

I danas mi je tako, samo u nesto blazem obliku. Vise ne znam da li je u pitanju psiha ili nedostatak necega u organizmu... :roll:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Како не знаш шта је?! Па очигледно је - недовољно сна. Мораш да спаваш најмање осам сати свакодневно и то НОЋУ. Око проблема са спавањем погледај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Спавање...
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

ma pusti acu, kakvo zdravlje.. ako ne mozes da zaspes ... popij par bendzosa, ili rivotrila, bromazepam... sta ti vise pase... da vidis kako ces da spavas
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Zdrav san je resenje mnogih problema. Pokusaj da se vratis u normalan ritam i spavas osam sati nocu a danju ucis.

Davide kaze se zaspis a ne "zaspes" :)
bono1
Novi član
Novi član

Post od bono1 »

Da, znam da je san bitan, ali ne bih rekla da je on kljucni razlog jer meni se to nije pojavilo nedavno nego ima tome bar 6 mjeseci. Pa i prije ovog perioda sam imala normalan bioritam i spavala pristojan broj sati, a zasto sam se i povrh toga osjecala umorno, ne znam.

mada evo kako sam pomalo istrazivala da vidim u cemu je rijec, poprilicno sam sigurna da je u pitanju esencijalni tremor jer pored ruku, imam identican "problem" kao ova cura na videu gdje mi se tresu misici lica pri odredjenim pokretima :roll:
moguce doduse da mi fali nesto organizmu, tu bih vec trebala provjeriti krvnu sliku da sa sigurnoscu utvrdim, ali s obzirom da u porodici vec imam slucajeve tremora, nekako mi se cini da me ovo nece zaobici. :D

https://m.youtube.com/watch?v=ciwRP2ToNrU

zahvaljujem na odgovorima. :D
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Сећам се једне породице које је имала "генетски поремећај" са желуцем те су имали чудне болове. И то је било тако док се једна од девојака није удала и одселила. И гле чуда - болови су престали. Онда су се досетили да провере воду у бунару из кога су користили воду за пиће и пронашли да је загађен, више се не сећам чиме. Толико о генима и породичним проблемима.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

tanja68 napisao:Zdrav san je resenje mnogih problema. Pokusaj da se vratis u normalan ritam i spavas osam sati nocu a danju ucis.

Davide kaze se zaspis a ne "zaspes" :)
zaspim je prvo lice prezenta od glagola zaspati

zaspem je prvo lice prezenta od glagola zasuti

- baj d vej pise se i jedno i drugo
bono1
Novi član
Novi član

Post od bono1 »

A dobro, ne iskljucujem mogucnost da su mi zivotne navike najveci krivac, ali u sustini nije sada ni bitno. Pokusat cu regulisati ishranu, izvukla sam blender iz ostave, posvetit cu se vise redovnom snu i fizickoj aktivnosti jer sam po tom pitanju zadnjih godinu dana skroz omanula... :oops: to je sve sto trenutno mogu.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

bono1 napisao:A dobro, ne iskljucujem mogucnost da su mi zivotne navike najveci krivac, ali u sustini nije sada ni bitno. Pokusat cu regulisati ishranu, izvukla sam blender iz ostave, posvetit cu se vise redovnom snu i fizickoj aktivnosti jer sam po tom pitanju zadnjih godinu dana skroz omanula... :oops: to je sve sto trenutno mogu.
idi ti kod lekara opste prakse, i trazi uput za neurologa ... pa ces jasnu sliku dobiti zasto te tremor pogadja ..a ne da dodjes ovde i postavis pitanje, i dobijes glupe odgovore... poput ovog ace sto recimo stalno preporucuje vodeni rastvor sode bikarbone... zato sam ti ja napsao da prelivas vodeni rastvor na rukama, ironicno zbog ace.. mada je aca to skontao, nije glup.. samo je iskulirao :) ... dakle uput, i kod NEUROLOGA !

to ti je moj savet...
Odgovori