Bila sam prehlađena: Imala sam kijavicu i dva-tri dana me je bolelo grlo - bez temperature. Krenulo od sinusa, pa sam onda, pretpostavljam, malo sredila grlo kapima za nos, pa na kraju duža kijavica. Sada kašljem 200 na sat. Problem je sekret koji se šeta između nosne šupljine i grla i koji ne mogu da izbacim. Za mene je to sasvim normalan "scenario": prvo kijavica sa ili bez bolnog grla a posle toga dosadan kašalj koji zna baš da potraje. Nos još uvek nije sasvim otpušen pa i to potpomaže kašlju. Kašljem kada promenim pložaj: npr. pošteno se iskašljem dok ne zaspim i posle kada se probudim. Više mi odgovara napolje, jer onda ne kašljem, ali zato kada uđem u zatvoren prostor. Iritira i promena vazduha.
Zna li neko za neki efikasan lek, pod uslovom da nije u pitanju sirup, ne podnosim ih (mada, možda ispovraćem i sekret). Inhalacije su beskorisne: kratkotrajno mi pomogne da bolje dišem i to je sve.
Mislim da treba da napomenem da sam "ovisnik" o kapi za nos: Stalno imam osećaj da mi je nos zapušen i potrebu da dišem na usta. Pokušala sam sa fizološkim rastvorom, ali od njega mi se kija.
Doduše jedna bočica zna baš da mi potraje, pošto ih uglavnom stavljam samo noću, pod uslovom da nisam prehlađena. Nemam neki izbor kada su u pitanju doktori specijalisti: prošle godine sam bila kod dr i požalila se, međutim on je bio totalno neozbiljan (takav je prema svima) i obožava da prepisuje najskuplje lekove koji ne idu na recept.
Kao mala često sam imala problema sa kijavicom i kašljem, i to onim magarećim, vodili me kod lekara i nikada ni jedan lekar me nije uputio dalje: pentraksil, još po koja tableta, kapi za nos a ako to ne smiri situaciju penicilin, i tako svaki put.
MOžda će značiti nešto sledeća informacija: posle totalne anestezije par dana sam disala čisto kao, možda, nikada pre: nije bilo osećaja punoće u nosu i pritiska, potrebe za kapima - fenomenalan osećaj. Ima li neko ideju zbog čega?
Dosadan kašalj
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Dosadan kašalj
Samo da se pridruzim temi, isti kasalj imamo i cera i ja vec bogme mesec i po dana i nikako ne prolazi. Nista sto smo probale ne pomaze....