Doppler?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Doppler?
Radila sam MR mozga i cervikalne kicme zbog tegoba desne strane vrata,onda ide uho,slepoocnica i zavrsava u desno oko. Neurolog smeta da je sve ok,narocito sam pitala o cirkulacii i on kaze sve je ok. E sada mi jedan ORL preporucuje Doppler vratne cirkulacije,pa pitam Vas dali se kod Dopplera vidi nesto vise,sta,kako to radi,dali da uradim, i ko radi to neurolog,internista tko?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dopler krvnih sudova vrata moze d austanovi koliko su propusni veliki krvni sudovi vrata koji odvode krv u mozak i obezbedjuju oksigenaciju mozga. Smanjenje lumena ovih krvnih sudova, odnosno njihovo delimicno ili potpuno zacepljenje jednog od njih, moze izazivati razlicite probleme, od glavobolja, ispada u vidnom polju, nesvestica, vrtoglavica itd.
Ne znam koje drzavne ustanove rade dopler krvnih sudova, obicno dopler krvnih sudova rade vaskularni hirurzi u sklopu njihove dijagnostike i pregleda, svakako se intervencija moze uraditi i u privatnoj praksi, mislim da cena nije veca od 50etak evra. POzdrav
Ne znam koje drzavne ustanove rade dopler krvnih sudova, obicno dopler krvnih sudova rade vaskularni hirurzi u sklopu njihove dijagnostike i pregleda, svakako se intervencija moze uraditi i u privatnoj praksi, mislim da cena nije veca od 50etak evra. POzdrav