Doktore Zdravkovicu pomagajte
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Doktore Zdravkovicu pomagajte
Vec sam Vam na ovom forumu postavljao pitanja u vezi D-dimera. Obilazim sve specijaliste i niko da mi pomogne. Naime posle operacije zucne kese i dvomesecne agonije zbog krvi u isljuvku ( nema dijagnoze kako dosla,tako otisla), d- dimer nikako da se stabilizuje. Nekoliko meseci je bio neznatno iznad gornje granice (300-380) da bi poslednjih dvadeset dana dve analize pokazale 450 i 560. Zbog bola u desnom delu grudnog kosa i gubljenja daha dok traje bol, iako sam lezao na pulmologiji i bronhoskopijom otklonjena dilema oko embolije pluca, ja sam pre par dana bio kod pulmologa, uradjen je snimak pluca i na osnovu toga doktor me je poslao kuci maltene kao zabusanta. Sve se losje i subjektivno i objetivno osecam. Najlepse Vas molim pomozite mi u smislu saveta kako se ili cime smanjuju vrednosti d-dimera. Bio sam i kod hematologa i analize koje je on radio bile su OK.
Zdravlje je najvece bogatstvo
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
D-dimeri nisu specificni za emboliju pluca. Javljaju se poviseni i kod temperature, trombova bilo gde u telu, infekcije, maligniteta, skorasnjih trauma ili operacija u poslednjih 3 meseca.
Savetovao bih da uradite MR grudnog kosa.
Sve najbolje!
Savetovao bih da uradite MR grudnog kosa.
Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.