Doktore Zdravkovicu pomagajte

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
tahiti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 9:07 pm

Doktore Zdravkovicu pomagajte

Post od tahiti »

Vec sam Vam na ovom forumu postavljao pitanja u vezi D-dimera. Obilazim sve specijaliste i niko da mi pomogne. Naime posle operacije zucne kese i dvomesecne agonije zbog krvi u isljuvku ( nema dijagnoze kako dosla,tako otisla), d- dimer nikako da se stabilizuje. Nekoliko meseci je bio neznatno iznad gornje granice (300-380) da bi poslednjih dvadeset dana dve analize pokazale 450 i 560. Zbog bola u desnom delu grudnog kosa i gubljenja daha dok traje bol, iako sam lezao na pulmologiji i bronhoskopijom otklonjena dilema oko embolije pluca, ja sam pre par dana bio kod pulmologa, uradjen je snimak pluca i na osnovu toga doktor me je poslao kuci maltene kao zabusanta. Sve se losje i subjektivno i objetivno osecam. Najlepse Vas molim pomozite mi u smislu saveta kako se ili cime smanjuju vrednosti d-dimera. Bio sam i kod hematologa i analize koje je on radio bile su OK.
Zdravlje je najvece bogatstvo
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

D-dimeri nisu specificni za emboliju pluca. Javljaju se poviseni i kod temperature, trombova bilo gde u telu, infekcije, maligniteta, skorasnjih trauma ili operacija u poslednjih 3 meseca.

Savetovao bih da uradite MR grudnog kosa.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tahiti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 9:07 pm

Post od tahiti »

Hvala najlepse doktore
Zdravlje je najvece bogatstvo
Odgovori