Doktore Ivice sta da radim posto kada me san uhvati prestanem disati i onda se jako trgnem jer me to uplasi.Da li se radi o APNEI ili je nesto drugo u pitanju.Stvar je u tome da se tako mucim sigurno 10-ak puta i uopste se ne secam kada zaspem znam samo da sam jako umorna citavog dana.Verujte mi da mi srce stane i prestanem disati i onda mi se cini kao da zaboravim kako se dise.Stress test i ekg su uredu,CTskan pluca dobar,krv dobra,jedino sto moram ici za holesterol.Za skoro 3 meseca to mi se desilo sigurno 20-ak puta ponekad i kada zaspem posle podne.Mogu li problemi sa kicmom i gastroesophageal reflux disease imati veze sa tim?Sta da radim?Zasto se ne secam nakon koliko posle toga i kako zaspem?Ne znam ni koliko to dugo vremenski traje nocu i kako disem dok spavam.Da li je bolje da ustanem tada nocu i ne lezem odma spavati ili da jednostavno utonem u san?Plasi me taj osecaj da zaboravim disati!
Zelim Vam sretne praznike!
Molim Vas javite mi se!
doktore Ivice pomoc
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
SLEEP APNEA sindrom se dijagnostikuje observacijom pacijenta tokom sna, ali je ta procedura komplikovana. U najvecem broju slucajeva pacijenti i nisu u stanju da prepoznaju ovu bolest, a Vama najbolje savetujem da - ako imate - nekoga od ukucana zamolite da malo "strazari" pored Vas tokom spavanja, pa neka prati malo disanje.
Kod nervoze se cesto desava da se ljudi "trzaju" u polusnu (i UVEK samo u fazi uspavljivanja, nikada tokom noci) i bude sa strahom od ugusenja ili prestanka rada srca. Moj savet: nemojte ni da spavate dok Vam se BAS ne spava, ili koristite hipnotike za spavanje, kao sto je NITRAZEPAM.
GERD moze da daje takve simptome, ali je pracen i drugim simptomima.
Pozdrav!
Kod nervoze se cesto desava da se ljudi "trzaju" u polusnu (i UVEK samo u fazi uspavljivanja, nikada tokom noci) i bude sa strahom od ugusenja ili prestanka rada srca. Moj savet: nemojte ni da spavate dok Vam se BAS ne spava, ili koristite hipnotike za spavanje, kao sto je NITRAZEPAM.
GERD moze da daje takve simptome, ali je pracen i drugim simptomima.
Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
hvala Vam doktore
Postovani doktore znaci da Vi smatrate da je to povezno sve sa stresom sto me uopste ne iznenaduje.Cisto da ne poverujem kako je to psihicko stanje toliko komplikovano.To mi se nikada prije u zivotu nije desavalo!
Da li da se obratim doktoru?Mogu misliti da je ves poludeo sa mojim zalbama isto kao da sam hipohondricar.Otici cu jos kod REKLAMA za kicmu posto mi je par prsljenova poiskakalo tako da cu videti da li ce to resiti probleme sa bolom u prsima i tim cudnim problemima.Sto se tice GERD ja imam i druge simptome,bol u stomaku,mucninu i jako kiselinu posebno posle kafe sa mlekom isto kao ako samo okusim nesto kiselo kao salata,a sok jos gore.Sada to sve izbegavam i opet mi nije dobro.Ko zna koliko cu meseci cekati da vidim specijalistu!Uzas!
Puno VAS PODRAVLJAM i hvala Vam na Vasem vremenu!
Da li da se obratim doktoru?Mogu misliti da je ves poludeo sa mojim zalbama isto kao da sam hipohondricar.Otici cu jos kod REKLAMA za kicmu posto mi je par prsljenova poiskakalo tako da cu videti da li ce to resiti probleme sa bolom u prsima i tim cudnim problemima.Sto se tice GERD ja imam i druge simptome,bol u stomaku,mucninu i jako kiselinu posebno posle kafe sa mlekom isto kao ako samo okusim nesto kiselo kao salata,a sok jos gore.Sada to sve izbegavam i opet mi nije dobro.Ko zna koliko cu meseci cekati da vidim specijalistu!Uzas!

Puno VAS PODRAVLJAM i hvala Vam na Vasem vremenu!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Mozete se javiti lekaru, recite da Vam je neki rodjak rekao za SLEEP APNEU, pa neka on odluci sta ce od dijagnostike da uradi. Ona se kod nas leci davanjem Aminofilina uvece, koji je pomalo i stimulator disanja.
GERD se leci kombinacijom blokatora protonske pumpe (na primer, omeprazol), antacida (na primer magnezijum i aluminijum-hidroksid), H2 blokatora (ranitidin) i dijetom.
Pozdrav.
GERD se leci kombinacijom blokatora protonske pumpe (na primer, omeprazol), antacida (na primer magnezijum i aluminijum-hidroksid), H2 blokatora (ranitidin) i dijetom.
Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine