DOKTORE IVICE ne mogu da verujem!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

DOKTORE IVICE ne mogu da verujem!

Post od ontario »

Dragi doktore Ivice ne mogu da verujem sta mi se desava.
Pisala sam vam prije da mi krv nije dobra,internista mi nece pomoci salje me kod reumatologa,reumatolog mi kaze ne spadam u njenu struku jer nemam nista vezano za reumu,kaze idi kod ORL specijaliste,ORL specijalista nemam pojma sta mi je,kaze videce nalaze pa ce me zvati,posaljem nalaze i ona kaze sekretarici sve je uredu,neka ide ponovoti lutazvuk vrata za godinu dana jer su videli hypiechoic lymph node ne stitinoj 5mm i kaze ultrazvuk nemam uvecane limfne zlezde ispod vilice,a ja znam da idem.Znaci 3 specijalsita okrecu leda od mene,niko nemam pojma sta je,niti hoce da se potrude da saznaju.
Taka razocarana odem u jednu kliniku gde radi mladi doktor mozda nase godiste i on mi izvadi bris iz grla da vidi imam li strep,posalje me na ultrazvuk vrata u drugu kliniku,salje me na EKG srca.
Posle toga kaze trebao bih da te posaljem kod infektologa.Ja kazem bravo svaka ti cast ali mu ne spominjem bivse lekare niti bilo kakve pretrage.Bila sam na ultrazvuku,ovi kazu nemam node na stitnoj imam 2 ciste i kazu imam uvecani limfni cvor na vratu jos mi ga i pokaze.Cekam nalaze...Svako prica svoju pricu,ovo je uzas!
Hteo je mladi doktor da me stavi na antibiotike ali postoji jedan problem:\
ja sam alergicna na penicilin pa mi ga ne moze dati,a posto pijem Cipralex ANTIDEPRESSANT pise da ne bih smela da uzimam eritromicin,tako da nije nista prepisao jer nije znao sta da radi.Ne znam ni ja sta da radim jer kaze nema nista drugo za tu bakteriju,izuzev nesto na bazi pencilina i eritromicina.Pitala sam ga za Cipro kaze ne,jer je Cipro i za UTI i za raspiratory infekciju rekli su mi u apoteci.Ja sam ga pila prije za UTI.

Sada vi meni molim vas kazite jos jednom sta vi savetujete ako ne smem antibiotike i koje je vase misljenje u vezi svega jer cu vam opet sada prepisati nalaze,smao ono sto nije uredu:

ESR-36(normalno 0-12)
HS-CRP-15,5(normalo do 1)
ASO TITRE-191(normalno manje od 116)

Doktore kako sam dobila tu bakteriju,gde se nalazi?

Veliki srdacan pozdrav
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: DOKTORE IVICE ne mogu da verujem!

Post od dr ivica »

Uzmite hemomicin (Azitromicin). Mladom kolegi svaka cast, a detaljno o streptokoku na engleskom ovde:

http://www.aafp.org/afp/2001/0415/p1557.html

Sve najbolje i bez panike. :D
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: DOKTORE IVICE ne mogu da verujem!

Post od ontario »

Veliko hvala doktore Ivice,svaka Vam cast GENIJE STE! :P :P :P

Puno,puno pozdrava iz daleka
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član