Za doktora Ivicu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Za doktora Ivicu

Post od ontario »

Postovani doktore!
Ponosno cu da Vam kazem da sam se usudila sesti u auto danas i voziti u obadva pravca bez stajanja ali moram da kazem da je moj sin bio samnom i pomogao mi puno.Veoma me zabrinjava zato sto mi se danas u autu od samog pocetka desila nesnosljiva bol izmedu prsa kao da mi je neko hteo smrskati esophagus i pocelo je jako da me pece.To je sve trajalo citav put tamo i nazad ali kada smo se vracali i kada sam ugledala moj grad osetila sam blago olaksanje.Pila sam puno vode u autu i jedino ponekad nisam znala gde da gledam jer mi se mantalo na trenutke.OK uspela sam nekako otici i vratiti se pojma nemam kako i sta sad da radim?Da li da idem usilu ponovo ili da se smirim neko vreme?
Doktore Ivice koja je to jaka bol,tupa ostra bol i zasto se to meni desava?
Verujte mi da je bol bila stalno prisutna bez prekida.
Da li stvarno panic attack moze to prouzrokovati ili je to nesto drugo?
Hvala Vam bezbroj puta!
p.s.
kod specijaliste idem tek 5 januara
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav.

Bol nije od srca, a nije ni panicni napad, panika je drugacija - to je samo SOMATIZACIJA, telesna manifestacija anksioznosti. Boli "iz glave", nista Vam se nece dogoditi. Jedino sto je opasno ako imate i vrtoglavice, onda nemojte insistirati na voznji, prepustite to na kratko drugima... Da bi Vam bilo POTPUNO dobro dok vozite, smanjite brzinu na najmanje, osim vode uzmite i neke grickalice, slatkise, zvaku, bio sta, pustite muziku koja Vam odgovara i neka Vam u lice duva sasvim blago ventilacija iz automobila. Ako osetite da bilo kakav telesni simptom narasta do neizdrzivosti, stanite sa strane, ugasite auto, izadjite i napravite nekoliko krugova oko auta. Nosite sa sobom vlazne maramice sa alkoholom i "umijte" se njima.

Samo hrabro, "take a baby step" i bice sve u redu. U medjuvremenu, uzimajte slobodno PROZAK ili ZOLOFT, 1 ujutru.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

hvala Vam

Post od ontario »

Doktore Ivice,HVALA VAM na svemu!
Puno,puno pozdrava za sada!
SVAKA VAM CAST!
NAJBOLJI STE!
POZDRAV